Bantu Suami : Jana Pendapatan dari Rumah

Assalamualaikum semua..

Ibu2 yang tak kerja ada keinginan tak nak bantu suami ??? lg2 kalau yg ckup2 makan pakai je tiap2 bulan, bagi ibu2 yg ingin mencari side income buat tambah2 pendapatan leh lah berjinak2 dgn bisness shaklee nie!!!

Tak susah pun kann...janji nawaitu betul..semua boleh jadi kenyataan...

Product Shaklee nie ramai dah org kenal lg2 set penyusuan, mana2 pegi kalau tanya ibu2 yg still breastfeed baby mesti akan bgtau, " Puas hati sgt2 dgn Shaklee, susu terus byk n jadi pekat"...dari sini kita dah tahu....Shaklee mmg sgt fames dan ramai yg akan cari lagi2 yg mementingkan kecantikan dalaman dan kesihatan.

Shaklee nie kalau ibu2 nak tahu, bukan product menyusu je yg ada...bak kata dari hujung rambut smpai ke hujung kaki tau..cakap je nak supplement untuk apa...semua ada..:)




Nak tahu tak Kenapa saya pilih Shaklee sbg side income sy walau pun hasrat hati nk jd Housewife yg bjaya suatu hari nanti..:)..(doakan sy)


Dah tentulah Modalnya rendah...RM 75 sahaja, tak perlu modal besar pun...dan yg penting product Shaklee nie HALAL.

Dan yang paling BEST!!!..anda2..ibu2 semua layak menerima pendapatan BULANAN sebanyak 3 angka, 4 angka, 5 angka 6 angka dengan SHAKLEE!!!! semuanya anda yg akan tentukan sendiri berapa anda mahu dapat BONUS tiap2 bulan.

Inshaa Allah sy akan beri tunjuk ajar serta bimbingan yg perlu, sekiranya anda2 ibu2 menyertai group Kami.

Sekiranya ada yg berminat boleh terus pm sy di FB atau sms/whatsapp 010 7628163

AYUH!!!!..kita gegar kerana WANITA juga mampu BERJAYA!!!
HANYA dengan SHAKLEE pasti BOLEH!!!

Soya Penyebab Kanser? Kenali ESP dan kenapa ianya berbeza.

Salam Semua..

Hari nie nak share sikit pasal ESP SHAKLEE yg sgt dgemari tetapi kita tak tahu ape kah dia sebenarnya...yg mnjadi kerisauan org2 dluar sana ADAKAH is penyebab KANSER???..Sharing nie daripada MASTER IDOLA sy MASTER Wan Fatihanum..(satu hari nnt sy akan jadi seperti dia..InshaaAllah..aminnn) 

Jom kita baca apa kata beliau...check it out!!!..

By Wan Fatihanum on Friday, 22 November 2013 at 13:40

Sejak akhir2 ni..ramai sgt yg bertanya dan meragui khasiat ESP dan menyamakan dengan sumber soya biasa..kat sini saya buat sedikit summary dan pemahaman supaya setiap kite yg ambil ESP mengambilnya dengan ilmu dan dengan ilmu itu baru kite yakin dan bila yakin baru laa khasiatnye akan betul2 terserap dan diserap sepenuhnya oleh badan dan memberikan hasil yang kite inginkan...makan tanpa ilmu tak bermakna apa2 malah akan memberi impak yg tak bgs sebab kite akan mudah goyah dan ketidakyakinan itu sendiri akan memungkinkan kite tak mendapat khasiat yg sepenuhnya dari ape yg kite makan dan ambil...

ESP ialah protin..kenapa protin penting?

Sbb Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru, Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.

APA yg BEST tentang ESP ?merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian, Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol Dan Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, disamping Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna. ESP juga Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) Dan Tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga
Kelebihan ESP Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri, Bantu hilangkan parut jerawat di muka, Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
ESP jika diambil bersama supplement2 lain akan bantu penyerapan yg lebih baik semua supplement yg kita ambik..cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yg tak ambil bersama ESP.

part tu sure dah tau kan..so..nak tau kenapa ESP soya BERBEZA daripada soya biasa?? JOM BACA 7 KRITERIA PENTING ESP :

INFO : Produk -ESP - 7 kriteria/panduan/guideline utk memilih suplemen SOY PROTEIN

  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secaragenetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium

Terima kasih Master Wan Fatihanum diatas perkongsian ilmiah ini..:)

Di harap kawan2 kat luar faham isi kandungan keterangan ttg ESP shaklee td..dan jangan ragu2 atas product ini ye..kerana ia mmg SELAMAT dan HALAL..

Sekian wassalam...

Fb : Norhayati Ismail
page : The Food of Love
sms /whatsapp 0129593103
shaklee id 1003021



Jumaat dan Surah Al Kahfi

Assalamualaikum wbt....

Salam Sayyidul Ayyam...
Bertemu lagi kita pada pagi ini..Alhamdulillah masih di beri peluang berjumpa pada hari jumaat yg mulia ini, Entah sempat atau tidak kita bertemu hari jumaat akan dtgkan??

kawan2 mama dah baca surah  Al Kahfi hari nie...

Sempena hari jumaat ini..marilah kita sama2 membaca surah ini kerana ia menjadi sunnah hari jumaat. selepas Dhuha hari ini boleh lah kita baca surah nie nanti ye..:)


“Rasulullah bersabda: Barang siapa yang membaca Surah Al-Kahfi pada hari Jumaat, maka Allah akan meneranginya dengan cahaya dari Jumaat yang dia baca kepada Jumaat yang berikutnya.”

( H.R Baihaqi)


Sebenarnya ada  banyak lagi sunnah-sunnah yang Rasulullah SAW anjurkan untuk kita sebagai umatnya lakukan...sayangnya Baginda pada kita kan???

SALAM HARI JUMAAT SEMUA KAWAN2 MAMA..........

fb : Norhayati Ismail
page : The Food of Love
sms /whatsapp 0129593103
shaklee id : 100302




Nutriferon Shaklee

Apa Nutriferon ni?
Ia dihasilkan drpd ekstrak 4 tumbuhan (biji labu, bunga sunflower, honeysuckle jepun dan biji plantagi) yang mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.




Apa gunanya interferon ni?

1. Meningkatkan sistem imun dalam masa 3 hari. 
Interferon mampu meransang dan meningkatkan secara keseluruhan sist. Imun tubuh.
2. Melindungi dari influenza. 
Melindungi dengan berkesab drpd virus, microb termasuk selesema, flu, alergi dan influenza.
3. Meringankan stress dan kelesuan.
Meringankan kemudaratan yg disebabkan keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup sibuk.
 Siapakah yang perlukan Nutriferon?
1. Mereka yang ingin kekal sihat
2. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan
3. Individu yang selalu stress
4. Ibu yang menyusukan anaknya
5. Individu yang mengamalkan makan makanan secara tidak seimbang dan kehidupan yang aktif
6. Mereka yang banyak travelling & sentiasa bergerak
7. Sesiapa yang mempunyai sistem imunisasi yang rendah (biasanya, mereka ini mudah akan terjangkit, apabila orang sekeliling mereka tidak sihat)
8. Sesiapa yang mengidap selesema, demam, kanser / asma


 Kenapa mesti memilih Nutriferon Shaklee?

1. Ia membantu meningkatkan kadar interferon di dalam badan secara semulajadi - Saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada sistem imunisasi yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan yang dihasilkan oleh US oleh Pakar Imunisasi yang menjumpai interferon.

2. Ia dihasilkan oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima, immunilogist dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954. Beliau telah membuat penyelidikan selama 40 tahun bagi mencari sebatian semulajadi untuk merangsang pengeluaran interferon dalam badan kita. Nutriferon Shaklee adalah satu-satunya supllemen perlindungan di US.

3. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon daripada ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak Japanese Honeysuckl.

4. Di sokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia, Ujian klinikal ini mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di dalam Nutriferon.

5. Formula ekslusif dilindungi oleh 3 paten – Nutriferon disokong oleh 3 paten dan hanya boleh didapati melalui Shaklee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya ekslusif di Shaklee.

6. Ia dibuat menurut sistem piawaian kualiti yang terbaik. Ia telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi & prestasinya.

Nutriferon merupakan salah satu "immune booster" yang Sangat digalakkan diambil oleh mereka yang mempunyai masalah ANTIBODI yang LEMAH, SENANG SAKIT, sakit yang LAMBAT RECOVER, SELSEMA, BATUK dan juga RESDUNG. Sebenarnya banyak lagi kelebihan Nutriferon yang patut kita ketahui...jom kita lihat kebaikan Nutriferon yang lain...

* merupakan rumusan berpaten yg istimewa membantu meningkatkan keseluruhan sistem imun tubuh..
* membantu lawan kanser & tumur otak
* membantu kurangkan ketidakselesaan  waktu kemoterapi
* melindungi dari influenza, selsema..
* melambatkan proses penuaan
* meringankan stress dan kelesuan
* mengurangkan infersi & sakit kronik pesakit2 hepatatis B & C
* membantu kesihatan wanita monopous menjadi lebih baik
* mengurangkan simtom2 ketika pra haid & waktu haid


Oleh itu tuan/puan, jika anda seringkali selesema dan demam, nutriferon adalah sgt sesuai utk mencegah sebelum ianya berlarutan. Lebih2 jika tuan/puan sering outstation, nutriferon memang sgt berkesan, mudah dibawa dan selamat untuk diambil. jadikan lah ia slh satu yg wajib ada dlm "first ads kit" di rumah anda..

Sebarang pertanyaan pesanan atau product SHAKLEE boleh terus hubungi saya.

UNTUK HARGA ISTIMEWA hubungi atie ok..
fb : Norhayati Ismail
page : The Food of Love
sms /whatsapp 0129593103
shaklee id 100302


Omega Guard Shaklee

Kebaikan dan kelebihannya.

Omega Guard bukan sekadar minyak ikan yang kebiasaanya hanya untuk kanak-kanak membesar dan untuk belajar. Tapi fungsi Omega Guard lebih daripada itu. Banyak sangat kegunaannya daripada untuk kanak-kanak, untuk wanita, untuk lelaki dan ia juga bermanfaat untuk warga tua.

Kandungan Minyak Ikan
OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi. Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.

Ultratulen & Bergred Farmaseutikal

Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli danmenghilangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.


Siapakah yang memerlukan Omega Guard?

1. Ibu Mengandung dan menyusu
EPA dan DHA yang diperlukan oleh bayi dalam perut untuk perkembangan dan pembangunan otak. Ia meningkatkan paras IQ.

2. Kesihatan Jantung
Beberapa kajian membuktikan kebaikan Omega 3 adalah untuk mengelak dan merawat sakit jantung. Lemak baik ini boleh merendahkan paras keradangan (inflammation), merendahkan triglycerides dan mengelakkan darah tersumbat yang boleh membawa maut.

3. Tekanan darah tinggi
Omega 3 telah diuji dan dibuktikan untuk mengurangkan hipertensi(tekanan darah tinggi). Menurut kajian terbaru dari  American Heart Association Journal telah menguji 5000 orang. Mereka mengenalpasti sejarah kesihatan dan mengukur tekanan darah pada awal kajian. Ia menunjukkan kebaikan Omega 3merendahkan tekanan darah berbanding orang yang tidak mengambilnya.

4. Diabetes.
Pesakit diabetes mempunyai triglyceride(lemak dalam darah) yang tinggi dan paras HDL rendah. Omega 3 dari minyak ikan boleh merendahkan paras triglyceridesdan Apo proteins (petanda untuk diabetes) dan meningkatkan HDL, makan mengambil supplement minyak ikan boleh membantu pesakit diabetes


26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
(lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-
- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak



UNTUK HARGA ISTIMEWA hubungi atie ok..

fb : Norhayati Ismail
page : Villavitabonda
sms /whatsapp 0107628163
shaklee id 100302


Lecithin Shaklee

Soy Lecithin Shaklee diekstrak dari kacang soya organik bukan-GMO dan setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. 





Apakah Keistimewaan dan Manfaat Soy Lecithin Shaklee ini??

Membantu melindungi dan memulihkan kesihatan hati
Menghalang obesiti dan membantu anda kekal langsing kerana lecithin bertindak sbg "pembersih" yg memecah lemak dan kolesterol.
Membantu mengawal paras kolesterol dalam badan
Mencantikkan kulit dan melambatkan penuaan
Memperbaiki alergi
Menghalang batu karang -- Tahukah anda 90% dari batu karang terhasil dari pengenapan kolesterol? Lecithin membantu mengemulsi koleterol berlebihan dan sekaligus menghalang pembentukan batu karang
Mengandungi "Kolin" yg sangat membantu dalam mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress.
Menghalang tekanan darah tinggi
Memperbaiki prostat lelaki
Meringankan sembelit


13 perkara tentang Lecithin yang perlu anda tahu.,..

1. Lecithin bertindak sebagai pelarut untuk kolestrol, triglycerides dan lemak-lemak yg lain.Sebab tu, Lecithin boleh membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease dan arteri yang mengeras. Sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan sehingga 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini.

2. Lecithin bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak)..Tahukah anda? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian... Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan. Sebab tu orang yang nak kurus memang suka dengan Lecithin ni...hehe

3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan..Tanpa Lecithin yg mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-bahan kimia dari persekitaran yang tercemar, bahan-bahan metal, dadah, food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana menyukarkan proses penyerapan zat-zat.. Sebab itu, Lecithin sangat diperlukan oleh tubuh badan kita.

4. Lecithin membantu mengurangkan atau mecegah penyakit berkaitan hati.

5. Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya, fungsi saraf akan menjadi kurang efisien. Sebab tu individu yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS...dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.

6. Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kitadan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer's disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari untuk memulihkan sistem ingatan.

8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

9. Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru-parukerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi individu yang mempunyai masalah alergi, hay fever, asma, bronkitis danemphysema.

10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi-sendi dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang termasuk sistem penghadaman.

11. Lecithin adalah zat untuk kecantikan. Ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon sepertiepinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala-gejala menopause.

13. Lecithin bersama unsur-unsur lain digunakan utk membuat BILE. Fungsi BILE adalah untuk mencairkan lemak dan pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat-zat seperti vitamin A,D,E dan K ke dalam badan

Bagi anda yg ingin kekal langsing secara sihat, ambillah 3 biji lecithin setiap kali selepas makan tengah hari dan 3 biji lagi selepas makan malam. Inginkan kesan yg lebih hebat? Gandingkan Lecithin bersama Alfalfa, Herblax dan ESP / Cinch Shake Mix.

UNTUK HARGA ISTIMEWA hubungi atie ok..
fb : Norhayati Ismail
page : The Food of Love
sms /whatsapp 0129593103
shaklee id 1003021




Vita C Plus Sustained Release Shaklee

UUuuiiiii...Hebat sungguh penangan VITA C Sr nie kann...baru je stock masuk semua pakat2 mai order..tak cukup beli sebotol ada yang sampai  2 3 botol..katanya susahlah kak nak dptkan vita c sr nie..sbb tu nak beli sekali banyak....

Ini sebab orang ramai dah tau vita c dari SHAKLEE adalah yg terbaik...Murah pun murah!!!.. 1 botol boleh tahan hingga 6 bulann!! 6 BULAN ok!!!!! Jimattt gilerzzzz!!! hehehe




meh atie nak share sikit betapa pentingnya pengambilan VITA C tuk kecantikan dan kesihatan kita.

Manfaat-Manfaat Utama dan Kepentingan Vitamin C:

♥♥Merangsang pembetukan kolagen yg secara tak langsung mampu mengelakkan kedutan dan menghalang otot menjadi lembik. Jadinya kulit akan sentiasa rasa anjal dan rasa muda.

♥♥Memulihkan kecederaan dengan cepat kerana ia boleh membaiki simptom pendarahan yg sekaligus dapat mengelakkan lebam dikulit dan mengelakkan penyakit gusi berdarah.

♥♥Sebagai antioksidan yg membantu melawan radikal bebas dan melawan sel-sel kanser.  Juga dapat meningkatkan sistem imun di mana dapat membantu dalam melawan alergi, asma, flu dan selsema. Sekiranya anda rasa macam nak demam atau selsema boleh ambil lebih Vitamin C dan InsyaALLAH anda akan kembali pulih dengan izin Allah sekaligus dapat mengelakkan kita dari mengambil pil-pil penahan sakit atau antibiotik yg tidak baik boleh memudaratkan tubuh badan kita dalam jangkamasa yg panjang.

♥♥Jika mengambil Vitamin C secara konsisten setiap hari, ia mampu melambatkan penuaan dan menyekat   pembentukan pigmentasi yg menyebabkan jeragat. Kulit akan kelihatan lebih licin, lembap dan cerah berseri.

♥♥Dipercayai dapat juga membantu mereka yg mengalami insomnia dan keresahan.

♥♥Mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah serta mengekalkan kapilari darah yg sihat sekaligus menghindarkan arterisklerosis, skurvi, hidung berdarah dan pendarahan dalaman.

Apa yang membezakan Vitamin C jenama Shaklee dgn yang lain2?

Shaklee Sustained Release Vita-C 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya.

Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan vitamin C dengan lebih baik. Ini berbeza dengan vitamin C jenama lain yang berada di pasaran.

Sustained Release Vita-C Plus mengandungi?



♥♥Kandungan Vitamin C yang tinggi iaitu 1 biji Vitamin C menyamai 7 setengah biji oren.
♥♥Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah ♥♥biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
♥♥Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah.
♥♥Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

OK..sape 2 yg nak buat order boleh lah pm yee..nak pre order pn boleh sbb mmg vitamin c nie yg paling Laris..MOST WANTED & HOT SELLING kannnn..

Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan sila hubungi  
fb : Norhayati Ismail
page : The Food of Love
sms /whatsapp 010 7628163
shaklee id 1003021



VITAMIN E





Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast].

Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik. Sama seperti Vitamin A, kita tidak boleh mengambil Vitamin A berlebihan kerana ia boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro- Vitamin A seperti Beta Carotene yang mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin A bila diperlukan saja.

Makanlah vitamin E bersumber semulajadi dan ini boleh dilihat pada label botol vitamin anda sama ada ia 'd' atau 'l'.Bagi yang bertulis pada label dengan 'd' ini bermakna ia adalah sumber asli. Manakala 'l' adalah sumber tiruan atau sumber kimia. 

Mengapa perlu memilih sumber asli? Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia kerana jika tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik kemudan hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan.

VITAMIN E juga bertindak sebagai

♥Awet muda
♥Membaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMS
♥Mengurangkan parut
♥Meningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanita
♥Kulit dan rambut sihat, cantik & lebat
♥Merawat masalah keintiman
♥Merawat masalah seksual lelaki
♥Vitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadi

Berikut disenaraikan antara manfaat yang boleh diperolehi daripada pengambilan Vitamin E secara konsisten:

♥ Penting untuk melindungi jantung dan paru-paru kita.

♥ Antipenuaan -- menjadikan anda tampak lebih muda kerana Vitamin E merupakan antioksidan yang sangat power untuk melawan semua radikal bebas..dan ditambah pula lagi dengan kehadiran ekstrak biji anggur yang seperti telah saya nyatakan tadi 20 x lebih power dari Vitamin C.

♥ Juga berfungsi untuk mengukuhkan sistem imun, dan berupaya melawan sel-sel kanser serta menghalang pertumbuhan tumor.

♥ Mempertingkatkan kemampuan reproduktif baik bagi lelaki dan wanita dan bagi lelaki jika diamalkan setiap hari dipercayai dapat mempertingkatkan lagi kualiti serta kiraan sperma.

♥ Dikenali juga sebagai "Vitamin Cinta" yg mampu memperbaiki hubungan intim suami dan isteri. Lebih bagus jika diamalkan bersama Alfalfa Complex.

♥ Untuk kecantikan kulit di mana dapat memudarkan parut, stretchmark dan lain-lain. Pengambilan bersama B Complex, Sustained Release Vita C Plus dan ESP dapat memberikan anda kulit wajah yang cerah, licin dan bebas cela jika diamalkan secara konsisten.

♥ Bantu merendahkan paras kolesterol, mengurangkan tekanan darah, membantu pembekuan darah yang normal dan memberi manfaat pada saraf.

♥ Juga dikatakan dapat mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).




Hubungi saya untuk mendapatkan HARGA ISTIMEWA lg RENDAH!!!!

Hanya dari atie tau......

Norhayati Ismail
ID: 1003021
Page FB : The Food of Love
sms/whatsapp : 0129593103




Testimoni Set Berpantang

Alhamdulillah..ini lah testimoni2 para ibu yg telah mengambil set berpantang..lepas nie if 2nd deliver sy inshaa Allah boleh lah sy amik set berpantang nie..:)











Set bersalin Shaklee pastinya set berpantang yang paling digemari..  Untuk para suami, pilihlah set bersalin terbaik untuk isteri anda.



dapatkan HARGA ISTIMEWA!

Hanya dari atie tau......

Norhayati Ismail
ID: 1003021
Page FB : The Food of Love
sms/whatsapp : 0129593103

Set Berpantang

Assalamualaikum semua...:) ceria2 selalu ok...

Seronoknya berpantang dengan Vitamin Shaklee!!
Alhamdulillah dan tahniah buat anda yang bergelar ibu..tahniah untuk anda yang telah memilih Shaklee sewaktu berpantang..dan untuk ibu yang tercari-cari Vitamin apakah yang sesuai saya cadangkan set berpantang Shaklee..

Ibu-ibu yang sedang hamil juga pasti sibuk mencari set bersalin yang sesuai dan terbaik, terutama yang memilih untuk menyusukan bayi. Anda pasti tertanya2..set berpantang mana yang terbaik? yang sesuai? adakah sesuai jika baby jaundis?

Zaman sekarang, sangat senang nak dapatkan set berpantang. Macam-macam jenis dan harga ikut kemampuan. Tidak dinafikan semua ini bagus untuk kesihatan diri wanita untuk masa sekarang dan juga akan datang.

Seharusnya, anda perlu mencari set yang mudah diamal, harga mampu milik dan selamat untuk bayi menyusu. Set bersalin yang selamat untuk menyusukan bayi adalah yang berasaskan ramuan tradisional dan semulajadi seperti herba, jamu dan set bersalin yang terdiri daripada pil-pil.

Secara ringkasnya, fungsi set berpantang adalah untuk:
√ Memulihkan organ peranakan supaya kembali subur dan memulihkan kesihatan rahim selepas bersalin.
√ Memulihkan luka luaran dan dalaman selepas bersalin.
√ Mengembalikan kecantikan tubuh badan seperti sebelum bersalin
√ Supaya dapat mengelakkan stres dan meroyan
 





Jom kita tgk apa yg ada dalam set pantang Shaklee dan fungsinya..

Set berpantang Shaklee terdiri daripada 4 jenis produk vitamin dan mineral:

- VITA-LEA✿Membekalkan 23 jenis vitamin ✿Meningkatkan kecerdasan mental & ketahanan dari jangkitan✿Menolong memulihkan fungsi penghadaman dan selera makan✿Penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan

- B COMPLEX
✿Mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan

- VITA C✿Menolong mengurangkan simptom alahan✿Anti Oksidan semulajadi✿Menjaga kesihatan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah

- ZINC COMPLEX✿Mengurangkan keguguran rambut✿Meningkatkan sistem imun, menolong penyembuhan dan masalah jeragat✿Menyembuh daya seksual dan pertumbuhan organ




Dapatkan hari ini untuk bekalan sepanjang berpantang!
Boleh lihat SINI testimoni - testimoni yg telah berpuas hati dgn set berpantang!!!

Set bersalin Shaklee pastinya set berpantang yang paling digemari Untuk para suami, pilihlah set bersalin terbaik untuk isteri anda.



dapatkan HARGA ISTIMEWA!

Hanya dari atie tau......

Norhayati Ismail
ID: 1003021
Page FB : The Food of Love
sms/whatsapp : 0129593103





Set Kecantikan

Assalamualaikum semua...

Haaaa...korang2 nie mesti nak cari set kecantikan yg sesuaikan....lgi2 Bride to be kan..majlis makin dekat..runsing pulak kulit kusam berjerawat...jgn susah hati ye sayang2 sy semua..

Antara product terlaris..terhangat yg sering menjadi pilihan ramai wanita (sama ada yang bujang mahupun sudah berkahwin) adalah Set D yang terdiri daripada Vita-E Complex, B-Complex dan Sustained Release Vita-C 500 mg Shaklee. Maklumlah, wanita dan kecantikan memang tak dapat dipisahkan, betul tak? Bukan saja kulit cantik, yang paling penting vitamin yang diambil membantu tubuh untuk lebih sihat dalaman dan luarannya...

\

Yang lebih teruja nya pulak kesan penghasilan set kecantikan dan kesihatan akan dapat dilihat dalam tempoh 2 hingga 4 minggu.....waahhhhh...dalam sbln shj dh nmpk kesannya...HEBATkan product shaklee nie...

Apa pulak kebaikan2 vitamin dalam set kecantikan dan kesihatan ini..haaaaa..nak tau...jom tgk kat bawah nie..


untuk kesan yang Optimum pulak..boleh diambil bersama ESP.....kerana ESP mampu memulihkan sel2 kulit dan memutihkan wajah..wallahhhhh boleh jadi GEBU GEBASS gitewwww.....


so ape tggu lagi..Calling to Bride to be!!!!!...dan sapa2 pn cepat2 buat pesanan dan dapatkan Harga Yg TERHEBAT dan TERENDAH hanya dari atie ok. 

Norhayati Ismail
ID: 1003021
Page FB : The Food of Love
sms/whatsapp : 0129593103

Hadiah Kulit Cantik : ESP dan COLLAGEN POWDER

Gabungan Mantap ESP dan Collagen Powder untuk hadiah kulit yang cantik.



Risaukan bila tgk kulit kusam je...jeles tgk org lain kulit gebu gebas..arhhh.kekadang sampai stresss..oppss stress pun punca kulit kusam dan tak bermaya hokeyyyy so ..takmo STRESSS....nk kulit cantik kene lah sentiasa ceria..senyum..disamping tu juga pengambilan suppliment amatlah membantu...

siapa kat sini yang TAKNAK cantik?? hmmm ada ke? siapa kat sini yang NAK AWET MUDA?? mestilah semua pun nak awet muda, putih gebu, cantik dan menawan kan? terutamanya di kala usia makin hari makin meningkat.so ini lah Hadiah untuk Kulit yg Cantik!!! Gabungan Mantap ESP dan Collagen Powder.


ESP - Fungsi protein didalam adalah untuk membina sel-sel baru dan membaiki sel-sel lama. Mampu mencerahkan kulit.

COLLAGEN POWDER - Kadar penyerapan UNGGUL iaitu ia sangat mudah meresap ke seluruh tubuh kerana ia mempunyai berat molekul yang sangat rendah dan mampu menganjalkan, mencantikkan dan mencerahkan kulit.

kalau nak tgk testimoni2 esp klik sini ye.. klik sini jgk utk testimoni2 collagen powder..

wahhh makin teruja lak kan ...sy pn bdebar2 je menunggu result kesan pengambilan Gabungan mantap nie..


korang nak cntik jgk tak??? kalau nak dan Dapatkan Harga Terendah lg Istimewa..

boleh pm atie ok...
Norhayati Ismail
ID: 1003021
Page FB : The Food of Love
sms/whatsapp : 0129593103

Kebaikan VIVIX Shaklee



Ini kali Shaklee umumkan promo bulan Nov 2013 adalah VIVIX,Hoyeahhhh. Almaklum laaa Orang dok kata Vivix ni mahai sgt.. So , bila bulan ni promo VIVIX , beli 6 free 1 , ramailah yg suka ...


Nak tahu kelebihan beli 6 free 1 ni ?

Jika anda beli 6 botol Vivix, anda akan dapat :
1) percuma 1 lagi botol Vivix
2) percuma pendaftaran ahli (biasanya daftar ahli adalah berjumlah RM65)
3) percuma postage
4) Cash Rebate sebanyak RM241


Jadi , anda dapat penjimatan hampir RM800... waahhh, banyak tu ..  *wink2*

Oh ya , kalau anda beli 2 botol Vivix pun anda akan dapat :
1) percuma pendaftaran ahli
2) percuma postage
3) Cash Rebate sebanyak RM37 


Jadi, dengan pembelian 2 botol Vivix Shaklee, anda mampu jimat RM112 .. waaah, berbaloi jugak tu kan ..

kalau nak beli 1 botol Vivix pula bagaimana ?? ... haaa , yg tu anda akan dapat :
1) percuma postage 

Jom kita lihat , apa itu Vivix dan kelebihan Vivix ni ...

Banyak kelebihan vivix ni...antaranya:
1. Anti pernuaan..perghhh yang sentiasa awet muda la...jadi muda remaja gitewww...
2. Kepada kaki perokok yang tegar...boleh mencuba vivix sebab boleh menghilangkan ketagihan terhadap rokok...
3. Untuk pesakit jantung...menstabilkan paras hormon dalam badan dan menurunkan kolestrol..
5..untuk mereka yang batuk berkahak yang mencuba banyak produk tetapi tak berhasil boleh mencuba vivix...ia berfungsi untuk clearkan lug yang banyak kahak..
6. Power untuk mereka yang mengidap kencing manis...ianya menstabilkan paras gula dalam badan..
7. Dll
fuhhhhh!!!!!! Jenuh menaippp...itu baru 7 kelebihan...sebenarnya banyak lg...dengan menggunakan vivix ni 1001 jenis masalah penyakit yang boleh dirawat...insyaallah dengan izin allah..


Apakah sebenarnya Vivix ini?

~Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

~Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

~ Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Vivix bertindak dalam 4 cara:

1. Mempertahankan sel (cell defense)
2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)
3. Memperbaiki sel (cell repair)
4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)

VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

“ Dalam bentuk cecair, minum 1 sudu sehari, rasa macam cordial rebina yang pekat.”
Siapakah yang perlukan Vivix Shaklee?
-Golongan yang mengidap kanser atau berisiko mengidap kanser akibat keturunan atau kegagalan fungsi mana2 organ

-Golongan yang mempunyai ketahanan badan yang lemah
- Golongan yang mempunyai masalah selaput mata/penglihatan
- Pesakit SLE
- Pesakit jantung
- Pesakit kencing manis
-Pesakit darah tinggi
- Pesakit gout
-Pesakit stroke
-Wanita yang mempunyai cyst
-Anti-penuaan
-Perokok tegar
- Ketagihan dadah


memang murah habis dan berbaloi jika x beli..boleh share dgn adik kakak sedara mara dan sebagainya untuk kongsi beli...jom kita tgk pulak ape kata pengguna2 VIVIX kat sini

So kepada sesiapa yang ingin dapatkan vivix. .walaupun hanya sebotol...

Hubungi saya untuk mendapatkan HARGA ISTIMEWA!

Hanya dari atie tau......

Norhayati Ismail
Email : yattisma@gmail.com
ID: 1003021
Page FB : villavitabonda
sms/whatsapp : 0107628163

Testimoni VIVIX


Alhamdulillah, kita sbg hamba dan manusia hanya mampu berusaha hanya ALLAH swt yg mampu menentukannya...Lihatlah sndiri mereka2 yg menggunakan VIVIX Shaklee.















Hubungi saya utk tahu lebih lanjut mengenai produk ini..

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

dapatkan HARGA ISTIMEWA!

Hanya dari atie tau......

Norhayati Ismail
Email: yattisma@gmail.com
ID: 1003021
Page FB : villavitabonda
sms/whatsapp : 010 7628163

VIVIX Shaklee

Assalamualaikum semua…Harini sy nak share apakah Vivix Shaklee yg menjadi sebutan 
org ramai.



Apakah Vivix Shaklee?

Vivix merupakan supplemen anti-penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, Syarikat no. 1 supplemen makanan di Amerika.
Setahun yang lalu, Shaklee memperkenalkan Vivix, produk supplemen revolusionari anti-penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellular.
Lebih 1 juta botol Vivix telah pun dijual
Di dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisma penting penuaan pada tahap sellular.

4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular

1. Kerosakkan DNA – Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” (kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umut.
Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA

2. Pengawalan Genetik – Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular.
Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel – Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun,
Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.

4. Penimbunan Protein AGE – Penimbunan berlebihan protein AGE (Advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.
Ramuan Vivix adalah 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur “muscadine”) untuk melambatkan pembentukkan protein AGE.

Vivix juga menolong membantu menjana dan memelihara :

Kesihatan jantung
Kesihatan otak
Kesihatan sistem imun
kesihatan sendi
Perlindungan antioksidan
Peningkatan tenaga pada tahap sellular
Kesihatan dan kesejahteraan


Kenali Ramuan Semula Jadi Di Dalam Vivix Shaklee




1. Muscadine Grape

Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolyna dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan
Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai didalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.
Selepas dilakukan kajiselidik tambahan, jenis anggur hebat yang paling mustajab ini dikenal pasti.
Seterusnya kumpulan ini, bersama dengan ahli sains dari University Georgia, membangunkan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggidengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan.
Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat didalam Vivix, ahli sains menggabungkan resveratrol yang lampau tulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderberry Eropah dan Karet Ungu.
Campuran inilah yang bertanggungjawab dalam banyak tindakan unik anti-penuaan sellular Vivix.

2. Purple Carrot

Ianya adalah sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes.
Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran.
Berry mengandungi banyak anthocyanins, terutama sekali blueberry, yang mengandungi aktiviti antioksidan yang teramat tinggi
Anthocyanins adalah antioksidan utama didalam karet yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren, dan karet ungu-kuning mengandungi kapasiti antioksidan tertinggi, diikuti oleh karet ungu-oren.
Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak didalam semua jenis karet. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi
Sejak kebelakangan ini, kajian telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi, termasuk antioksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-carcinogen.
Tambahan pula, ia juga mempamerkan kesan pada saluran darah, platelet dan lipoproteinyang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

3. Elderberry (Sambucus Nigra)

Satu daripada manfaat Elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B.
Berry mengandungi flavonoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dengan yang demikian mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.
Pada masa yang sama, Elderberry adalah sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin, yang memberi kesan anti-radang.
Ia juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selesema atau influenza.
Walau bagaimanapun, Elderberry tidak hanya kaya dengan antioksidan, tetapi juga vitamin A, B dan C dan nutrien seperti asid, amino acids, carotenoid, tannin dan rutin.
Semua ini adalah manfaat kesihatan yang didapati dari Elderberry.
Selain dari menguatkan sistem imun, untuk melawan jangkitan virus dan flu, elderberry dan ekstraknya juga berkesan terhadap keadaan seperti flu, jangkitan yeast, asma, batuk, sesak hidung dan dada dan diabetes.
Ia juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan juga menghalang oksidasi kolesterol LDL.
Oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular
Kesimpulannya, elderberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk, strok dan serangan sakit jantung.
Seterusnya lagi manfaat penting dari elderberry adalah pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

4. Polygonum Cuspidatum

Polygonum Cuspidatum (juga dikenali sebagai Knotweed Jepun) adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, yang juga dikenali banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah.
Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol, yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah
Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan seperti resveratrol dan banyak jenis perubatan tradisional cina.
Ahli sains telah banyak melakukan ujian makmal keatas haiwan untuk menentukan manfaat kesihatan resveratrol.
Kesimpulan dari ujian ini menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan,merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, dan mengurangkan berat badan.
Supplemen resveratrol mungkin jawapan untuk memanjangkan usia kita
Ujian sebenar untuk supplemen anti-penuaan ini adalah masa.
Dimasa akan datang usia purata adalah didalam lingkungan 120 tahun, mereka yang mengambil supplemen Resveratrol akan berterima kasih untuk satu lagi terobosan saintifik yang penting ini.








* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit


Hubungi saya untuk mendapatkan HARGA ISTIMEWA!

Hanya dari atie tau......

Norhayati Ismail
Email: yattisma@gmail.com
ID: 1003021
Page FB : villavitabonda
Sms/whatsapp : 010 7628163

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers


up