Kelebihan dan Cara mendaftar Keahlian Shaklee

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee
Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya (sms/email untuk medapatkan no id) sebagai sponsor/upline.

Yuran keahlian Shaklee
 Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).

Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee
 Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase

Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?
 Benar, tak perlu maintain point atau ada pembelian.

Apa yang diperlukan sekiranya saya nak daftar sendiri di branch?
 Anda perlukan sponsor iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID saya  (sms/email untuk medapatkan no id) sekiranya anda berhasrat untuk bersama2 dengan saya (satu hari nanti ke) dalam bisnes Shaklee sendiri atau Shaklee trial pack online or offline.

Apa nak buat jika saya dah daftar dengan orang lain tapi nak join bisnes Shaklee Trial Pack?
 Anda boleh tukar upline dengan register semula. Anda perlu membuat pembayaran untuk menjadi ahli seperti mula-mula mendaftar (step paling atas tadi). Anda boleh menggunakan ID saya sebagai sponsor anda,(sms/email untuk medapatkan no id).

Apa kelebihan jadi ahli Shaklee
 Anda dapat membuat pembelian dengah harga ahli (boleh email ke yattisma@gmail.com ) untuk mengetahui Pricelist Shaklee). Setiap pembelian, anda akan diberi points yang ditukar kepada cash setiap bulan.

Dengan menjadi ahli di bawah Shaklee2u (menggunakan ID saya sebagai sponsor), anda boleh memulakan perniagaan Shaklee anda sendiri di bawah bimbingan team kami.

Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli, boleh terus hubungi saya

0129593103 untuk maklumat lanjut.


Super Ohhsemm bekerja dr rumah dengan Shaklee.

Salam semua...Entry pagi nie x mo byk2...selit2 je sambil2 buat kerja nie kan..Hari2 dok berangan2..


Sape kat sini bercita - cita nak jadi WAHM????...korang nak tau tak cita2 baru sy skg nak jd WAHM Work At Home Mom. Indah nya bila fikirkan cita2 nie sambil bekerja dari rumah dan boleh jaga anak2 n tgk ank2 membesar dpn mata...kdg2 tak sampai hati tinggal kan harith dekat mak odah dia..sbb selalu nangis setiap pagi bila hantar.

Sbb ape sy nak jd WAHM??? Isteri yg BEKERJA tau..bukan duduk rumah saja goyang kaki tggu hubby bg duit tiap2 bulan hehe..sbb nya walaupun duduk rumah sy masih boleh bekerja dari rumah n duit tiap2 bulan still masuk...dapat masak tuk hubby..main dgn anak2..ikut hubby g keje pun still sy boleh bekerja dgn gajet2 canggeh skrg nie kan...semua hujung jari je skg nie...btl tak???

Bila ank2 sakit demam ke..semua depan mata kita...xde kita duk risau always kat office kan..OHH my dreamm!!!

Mustahil ke nak jadi WAHM??? semuanya kebergantungan atas kehendak kita dan rezeki dtg dari ALLAH S.W.T. Alhamdulillah srg dah merasai bonus 4angka..sama ganda ngn gaji bulanan ehh lebih kot asenyee...rezeki Allah nak beri tak sampai setahun..Inshaa Allah akan digandakan lagi jumlahnyaa..:) Aminn

Kalau tanya saya??? Sure saya nak..WAHM..Inshaa Allah satu hari nanti...Usaha dan berserah kpd Allah S.W.T..




PANDUAN PEMAKANAN IBU MENGANDUNG


Semasa mengandung, anda bukan sahaja perlu meningkatkan jumlah pemakanan anda, tetapi yang lebih penting ialah apa yang anda makan. Kebiasaannya, wanita mengandung memerlukan penambahan 300 kalori/hari daripada biasa terutamanya semasa trimester terakhir di mana bayi membesar dengan pantas. Penambahan 300 kalori sehari tersebut penting diperolehi daripada makanan yang berkhasiat supaya ia boleh menyumbang kepada pembentukan dan perkembangan bayi.



Mengapa pemakanan sihat penting semasa mengandung
Pernahkah anda terfikir mengapa berat badan anda bertambah 10-15 kg (secara purata) semasa anda mengandung sedangkan berat bayi yang baru lahir hanya ¼ daripada itu? Walau pun ianya berbeza bagi setiap individu wanita yang mengandung, faktor-faktor di bawah menyumbang kepada pertambahan berat badan:
Berat bayi : 2.5 - 3 kg
Penyimpanan protein, lemak dan nutrien lain yang berlebihan : 2.75 - 3 kg
Penambahan darah : 1.5 – 2 kg
Penambahan cecair badan yang lain : 1.5 - 2kg
Pembesaran payudara : 0.75 – 1 kg
Pembesaran uterus (rahim) : 0.75 – 1 kg
Cecair amniotik (air ketuban) : 0.75 – 1 kg
Plasenta (uri) : 0.5 – 0.75 kg

Selain daripada penambahan berat bayi, faktor-faktor lain juga penting untuk memastikan fisiologi ibu berubah mengikut keperluan ibu mengandung. Corak penambahan berat semasa mengandung bagi individu juga berbeza. Jika anda mula mengandung semasa berat badan berlebihan, berat anda mungkin akan turun sedikit pada awal trimester manakala penambahan akan berlaku bagi ibu yang kurus atau mengandung anak kembar.

Makanan semasa mengandung
Semasa mengandung, apa sahaja yang anda makan dan minum merupakan sumber utama nutrien bagi bayi anda. Pemakanan anda berkait rapat dengan kesihatan bayi sehinggakan kebanyakan doktor menasihatkan supaya tidak mengambil sebarang risiko dengan makan makanan yang berkemungkinan memudaratkan bayi seperti alkohol.
Sama ada anda mengandung atau tidak, diet yang sihat merangkumi protein, karbohidrat, lemak, vitamin, mineral dan air yang mencukupi. Jika anda mengamalkan pemakanan mengikut sistem piramid makanan, ini menunjukkan yang anda berpotensi untuk menjadi individu yang sihat.
Penting bagi ibu mengandung untuk memvariasikan makanannya bagi memperoleh semua keperluan nutrisi ibu dan bayi. Makanan yang perlu dimakan semasa mengandung ialah:

Buah-buahan dan sayur-sayuran – target untuk makan 5 hidangan sehari termasuk sebagai snek, jus dan salad.

Makanan berkanji – roti, nasi, pasta, ubi kentang. Banyakkan bijirin penuh (wheat, whole grain)
Makanan berprotein tinggi – Daging, ayam, ikan, telur, kekacang (soya). Banyakkan makan ikan sekurang-kurangnya 2 kali seminggu.
Makanan berkalsium tinggi – Susu, yoghurt, cheese.
Makanan berserat tinggi – Jadikan sayur, buah, bijirin dan kekacang sebagai makanan kegemaran kerana ia boleh mengelakkan sembelit.


Piramid Makanan
Minum banyak air dan elakkan makanan berlemak dan bergula tinggi seperti kek dan coklat kerana ia mengakibatkan pertambahan berat badan berlebihan dan seterusnya meniggikan risiko mendapat kencing manis (gestational diabetes mellitus)
Jika anda sukakan snek, ambil raisin, biskut bijirin penuh (Jacob’s atau IKO), salad buah, yoghurt atau sebarang makanan bernutrisi yang lain.

Perkara yang perlu diambil berat semasa membeli makanan
Makanan basah seperti ikan, ayam dan daging harus dibeli segar dan dijamin kebersihannya. Pastikan sayur-sayuran dan buah juga segar dan tidak mengandungi pestisid (kebiasaannya, sayur berlubang dimakan ulat atau serangga tiada pestisid). Bagi makanan yang dibungkus atau dalam tin, baca label makanan yang menunjukkan kandungan nutrisi dan kalori makanan tersebut. Terdapat juga label makanan yang memberikan cadangan hidangan yang bersesuaian bagi diet seharian. Apabila anda mengandung, cadangan hidangan bersesuaian juga sebenarnya bertambah seiring dengan keperluan untuk penambahan kalori. Periksa label makanan sebelum membelinya supaya makanan tersebut dapat dipastikan:
  • HALAL kerana makanan akan menjadi darah daging anda dan bayi
  • Berkhasiat untuk kesihatan anda dan bayi


Perhatikan juga tarikh lupus (expiry date) makanan dan pastikan pembungkus / tin makanan dalam keadaan sempurna (tiada kebocoran, tercemar, kemek). Walau pun nampak remeh, tetapi ia sebenarnya penting kerana makanan yang tercemar atau sudah lupus tarikhnya boleh menyebabkan anda keracunan makanan sekaligus boleh memudaratkan kesihatan bayi anda.

Bagaimana anda tahu yang pemakanan anda sihat semasa mengandung
Kunci utamanya ialah dengan mempelbagaikan pengambilan makanan dalam kumpulan yang berbeza-beza (seperti yang dicadangkan di atas) dengan jumlah yang mencukupi. Jangan risau jika anda mengalami alahan yang teruk dan tiada selera makan pada trimester pertama. Keadaan ini tidak akan memberikan impak yang besar kepada bayi anda kerana bayi akan mendapat nutrisi terdahulu daripada anda sebaik sahaja anda makan. Bagi yang mengalami alahan yang mencapai trimester kedua sehingga bersalin, pastikan anda tetap makan makanan berkhasiat- biar sedikit tetapi kerap. Walau pun penambahan berat badan ideal semasa mengandung yang dicadangkan ialah 10-15 kg (kebiasaannya 1.5 – 2.5 kg pada trimester pertama dan 0.25 - 0.5 kg / minggu pada trimester ke -2 dan 3), jangan hadkan diri anda. Sebaliknya, fokus pada pemakanan yang sihat dan seimbang untuk memastikan anda dan bayi sihat.

Sumber: comelnya.com


ALFALFA ATASI KEPUTIHAN

Salam semua kekawan..........

Harinie nak cerita sikit tentang masalah keputihan..Masalah yang sering dialami oleh kaum WANITA, Agak merungsingkan bukan???? lagi2 bila bersama suami..MALU?????...BERBAU???...RASA GATAL????

Jangan pandang remeh atau enteng masalah keputihan ini ye wahai kawan2...

Menurut Dr Hamid Arshat tentang masalah keputihan.

SEGERALAH JUMPA PAKAR UNTUK DAPATKAN RAWATAN!!!!!!

Selain daripada rawatan Doctor atau ubat2tan klinik serta antibiotik..Alfalfa SHAKLEE yang mengandungi pelbagai khasiat mampu bertindak dalam mengatasi masalah keputihan ini. Selain itu, alfalfa juga turut mengandungi phytoestrogen yang bertindak sebagai perapat bagi mengetatkan kembali vagina (sangat sesuai untuk diambil oleh ibu-ibu yang telah melahirkan bagi mengembalikan kehangatan hubungan bersama suami) selain membantu meningkatkan libido. Dalam pada itu, ada juga yang mengaitkan alfalfa dengan pembesaran payudara disamping mampu menangani masalah sembelit dan alahan/allergic.

Anda masih kurang yakin dengan kehebatan alfalfa? Jom kita baca testimoni-testimoni pengguna yang telah mengamalkan alfalfa ini ...



Kepada wanita2 dluar sana..jgn tggu masalah ini semakin PARAH!!!!,....Lihat promo ALFALFA DISINI 
Konsultasi percuma akan diberi khas untuk customer tersayang saya..:)




ALFALFA in PROMOTION JAN 2014



PROMOSI LAGI!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kali ini ALFALFA si Raja Herba..

BELI 1 DAPAT 1
BELI 2 DAPAT 2
BELI 3 DAPAT 3
BELI 4 DAPAT 4
BELI 5 DAPAT 5
BELI 6 DAPAT 7

aikkkkkkkkkkk................ada extra 1 botolkann...wahhhh sgt2 betuah sape yg beli 6 tu..

JOM DAPATKAN SEKARANG>>>
PROMOSI SAMPAI 31 JANUARY 2014 SAHAJA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers


up