~~cerita Inspirasi ku~~




Salam semua...baru hrnie dapat tulis blog lg..keBZan melanda beberapa hrnie...


Daku just nk share cerita Inspirasi ku je kat sini..merangkap nk ajak semua join our group Shaklee yg mmg Superb Hebat..

Sabtu, 19hb April Jam 11am, majlis yg gilang gemilang untuk meraikan Master Coordinator Shaklee Nanny Wan Fatihanum. Sape dia nie????...korang nk tahu..dia lah our n my Inspiration Ibu muda jutawan dalam Shaklee..Majlis meraikankan kejayaannya..sy xnak ckp byk...jom kita view pic2 yg sempat di snap sebagai memoir..



Melangkah masuk ke dlm dewan.



Wajah kegembiraan saat ditabalkan master coordinator.

Haaaa....Nie lah master kesayangan group LCB iaitu group hebat kami dalam shaklee..

Bsyukur ditemukan dlm group nie..
Jom sy share pulak pic2 yg lain.


Antara adik2 beradik shaklee kami yg hadir.


Bersama mommy dan nanny master serta adik2 beradik shaklee yg lain.

Bersama mommy ku yg dikasihi yg byk beri dorongan dan tak pernah putus2 bg semangat..

Ada byk lg pic klu blh nk upload semua..hehehe tp cukup dah kot kan...ok cerita dsebalik saat indah ini.


Tahniah buat kawan2 yg telah bejaya eff dan naik rank..tahniah mommy ku Maria Awi.
Tahniah Nanny hanum juga, dia yg merupakan idola saya saat "kisah Setokin Putih "nya di kongsikan bersama ..ada kesedaran di hati ku..Aku ingin maju dan igin berjaya sepertinya..Yaaa...faktor Pusher mmg perlu ada...yaa..knp daku masih di tangga Supervisor..knp??? tidak naik  lg??? adakah daku selesa?? TIDAKK!! sudah semestinya BELUM dan TIDAK pernah rasa selesa..
Daku perlu berubah.........................................Pastiii!!!


Oppssss...terluahkan perasaan pulak..hihihi...
Teruja x....sy lg teruja nk jadi mcm nny wan fatihanum..jdi wahm mcm mmy maria..n yg lain juga...inshaaAllah stu hri nnt...

Korang sgt2 dialukan utk join empeyar kami...Tanpa perlu bermodalkan beribu2...pndftaran hanya rm75 shj bg sm Dan rm85 bg ss...

Ape tggu lgi...bonus x tggu anda okeh..tp anda yg akan tetapkan n kejar bonus sbyk yg anda inginkan..

Sebelum Saya tamatkn cerita Inspirasi sy Nie...Satu Kad ucapan yg x sempt Saya post kan untuk master wan fatihanum.



Bg korang yg berminat nak daftar ahli shaklee boleh terus hubungi Saya Atie..0107628163 @ email : yattisma@gmail.com

ILOVESHAKLEEFOREVER.....SHAKLEE DIHATI KU...

Nutrisi Lengkap Untuk Ibu Mengandung

Assalamualaikum semua...especially for preggy mommy out there.....:) Congratulation to be a mommy soon.

Di saat kita gembira menanti kelahiran so comel, adakalanya mual, loya pening2 sedikit akan menggangu emosi serta tahap kesihatan para ibu, sbb itu kita di saran kan mengambil makann yg berkhasiat seawal kandungan lagi. agar nutrisi yg lengkap juga dapat diserap oleh baby dlm kandungan.

Sy akan kongsikan pemakanan yg sihat semasa hamil.



Mengapakah pengambilan makanan sihat penting semasa hamil?

Tujuannya ialah :
√ Untuk memastikan perkembangan janin yang sihat.
√ Untuk mengekalkan kesihatan ibu.
√ Untuk memenuhi keperluan nutrien dan memastikan penambahan berat badan yang bersesuaian semasa hamil
√ Jika anda kurang berat badan, anda perlu menambah di antara 12-18kg.
√ Jika berat badan anda normal sebelum hamil, anda perlu menambah di antara 11-16kg.
√ Jika berat badan anda berlebihan, anda perlu menambah di antara 7-11kg.
√ Jika kandungan anda kembar, anda perlu menambah lebih kurang 16-20kg.

Semasa hamil, berapa banyakkah yang perlu saya makan?

** 7 hidangan nasi/bijiran atau roti
** 3 hidangan sayur dan 2 hidangan buah (sekurang-kurangnya satu yang kaya dengan Vitamin C dan satu dalam Vitamin A)
** 2 hidangan susu atau produk tenusu
** 1 hidangan ikan, 1 hidangan daging/ayam dan 1 hidangan kekacang
** 6-8 gelas air, dan tidak lebih daripada satu cawan minuman ringan atau satu cawan kopi atau teh sehari

1. Apakah jenis makanan yang perlu saya makan lebih semasa hamil?

Kalori (tenaga) dan nutrien tambahan adalah penting untuk memenuhi keperluan perkembangan fetus dan tisu baru, terutama semasa trimester kedua dan ketiga.

Tenaga tambahan yang diperlukan semasa hamil

Trimester Kedua              
+ 360 kcal/hari
Trimester Ketiga               
+ 470 kcal/hari

Cadangan pengambilan nutrien semasa hamil


Trimester Kedua              
Trimester Ketiga               
Lemak(g/day)
54-82
57-85
Protein(g)
+ 7.5
+7.5
Kalsium(mg)
1000
1000
Zink(mg)
7.0
10.0
Selenium(µg)
27
29
Thiamine(mg)
1.4
1.4
Riboflavin(mg/day)
54-82
57-85
Niasin(mg NE)
+ 7.5
+7.5
Asid Folic(µg)
1000
1000
Vitamin C(mg)
7.0
10.0
Vitamin A(µg)
27
29
Vitamin D(µg)
1.4
1.4
Vitamin E(mg)
7.5
7.5
Source : Recommended Nutrient Intakes for Malaysia 2005

2. Pilih makanan yang mempunyai tinggi bahan nutrien seperti :

*Kalsium (susu, keju, dadih, sayuran dedaun hijau dan produk kacang soya)
*Zat besi (hati, daging tanpa lemak, roti yang ditambah dengan zat galian dan kekacang jenis kering (kacang peas)
*Vitamin A (hati, susu, telur)
*Vitamin B Kompleks ( hati, daging tanpa lemak, ikan dan susu)
*Vitamin C (jambu, betik dan limau)
*Asid Folik (sayuran berdaun hijau, hati dan kacang).
*Ambil makanan tambahan (jika disarankan oleh Doktor atau Pakar Pemakanan.

Jika menghadapi masalah ini, apakah patut saya lakukan?
1. 'Lactose intolerance'
~Cuba produk susu yang mengandungi rendah laktosa.
~Lebihkan pengambilan ikan yang mempunyai tulang yang lembut dan boleh dimakan (sardin, ikan bilis).
~Minum susu kacang soya dan produk kacang soya.
~Ambil lebih sayuran seperti bayam dan kailan yang mempunyai sumber kalsium yang baik.

2. Loya (Morning Sickness)
~Makan pada waktu makan yang teratur.
~Makan dengan amaun yang sedikit tetapi kerap.
~Kurangkan pengambilan makanan yang berlemak atau bergoreng.
~Minum banyak air.

3. Sakit ulu hati (Heartburn)
~Makan dengan amaun yang sedikit tetapi kerap.
~Kunyah makanan dengan perlahan.
~Elakkan berbaring sejurus selepas makan.

4. Sembelit (Constipation)
~Minum banyak air.
~Ambil makanan yang tinggi kandungan serat (bijiran, bijirin penuh, buah-buahan yang tinggi serat dan 
sayuran).
~Sentiasa aktif.
Semakan akhir
:
19 April 2012
Penulis
:
Dr. Zainab bt. Kusiar

Para ibu2 nak tahu tak..shaklee juga ada menawarkan beberapa supplement yg baik tuk ibu dan bayi dalam kndungan sebagai pelengkap nutrisi.

Antaranya antara set asas dari trimenster1 hingga ke 3..:-

Set Asas untuk trimester pertama terdiri daripada:
Vitalea
B Complex
Vitamin C
Ostematrik

 Set asas untuk trimester 2 & 3 terdiri dari:
Vitalea
B-Complex
Vitamin C
Ostematrix
Omega Guard

 Protein(Energy Soy Protein)
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak.penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit. Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah .Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.

Multivitamin(Vita-lea)
mengandungi 12vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula.Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya.Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.
B Complex
Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B.Suplemen B complex Shaklee mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.

Vitamin C(Sustaine Realese Vita-C)
Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenuhi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.Ia sangat unik kerana tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan.Ianya adalah sustained realese dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.

Omega -3(Omega Guiard)
Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita.Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.

 Kalsium(Ostematrik)
Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggng,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.


Ibu2 yg berminat boleh terus hubungi saya okeh..hikmat percuma akan diberikan sampai bila2 sekiranya anda2 buat belian dgn saya.
Atie : 0107628163
yattisma@gmail.com
COD area Shah Alam, Subang U5, Subang Bestari, sg Buloh, Ara damansara, Sunway damansara, ikea, Rawang






Cara Hilangkan Jeragat dan Tompok Hitam.






Masalah jeragat dan parut hitam sering dialami oleh kebanyakan orang Asia. Jika tidak dirawat, tompok-tompokhitam ini akan semakin bertambah. Punca jeragat ialah daripada sel melanosit yang terlebih aktif danmengeluarkan melanin yang berlebihan menyebabkan kulit bertompok-tompok hitam

Antara sebab berlakunya tompok-tompok hitam ini adalah:
 1) Radang kulit sewaktu mengalami masalah jerawat, apabila jerawat kering, ia akan meninggalkan kesan hitamyang dikenali sebagai "post-inflammatory hyperpigmentation" (PIH)

2) Perubahan hormon sewaktu mengandung dan menyusukan anak juga akan menyebabkan tompok-tompokhitam yang dikenali sebagai "melasma". Addison's disease yang disebabkan kalenjar adrenal yang tidakberfungsi untuk mengeluarkan hormon steroid dalam badan juga akan mengakibatkan jeragat. Penggunaan pilperancang dan tabiat merokok juga boleh menyebabkan jeragat.

3) Pendedahan kulit kepada cahaya matahari setelah beberapa tahun akan memberi kesan tompok-tompokhitam yang akan bertambah yang dikenali sebagai "age spots", "freckles" dan"lentigenes". Perbezaan antaraage-spots, freckles dan lentigenes ialah saiznya.

Jeragat boleh dibahagi kepada 2 jenis:
 1) Epidermal, iaitu jeragat berada pada lapisan atas kulit

2) Dermal, iaitu jeragat berada pada lapisan dalam kulit

Kebiasaannya, PIH dan melasma berada pada paras dermal dan lebih sukar dirawat. Age spots, freckles danlentigenes pula berada pada paras epidermal dan lebih senang dirawat.

Cara merawat jeragat dan tompok-tompok hitam:
 1) Penggunaan set penjagaan muka khas untuk masalah jeragat seperti Nu-Derm Obagi Medical denganpreskripsitretinoin untuk mengaktifkan sel kulit.

2) Penggunaan krim pemutih yang berasaskan hidrokuinonatas nasihat doktor untuk jangkamasa yang terhadsahaja. Selain itu, krim muka yang mengandungi arbutin, vitamin C, kojik asid atau peptide boleh digunakanuntuk jangka masa lebih lama.

3) "Chemical peel" boleh dilakukan atas pengawasan doktoruntuk mengurangkan jeragat. Glikolik peel bagijeragat yang berada pada paras epidermal, manakala salicylic acid peelatau jessner's peel bagi jeragat yangberada pada paras dermal iaitu lebih dalam.

4) Rawatan "intense pulsed light" atau "IPL" dapat mengurangkan jeragat yang berada di paras epidermal. IPLmengeluarkan cahaya yang memecahkan jeragat kepada saizyang lebih kecil.

5) Rawatan laser "Q-Switched Nd-Yag" merupakan rawatan"gold standard" untuk jeragat samada epidermalatau dermal. Laser ini juga akan memecahkan jeragat kepada saiz yang lebih kecil yang akan dimusnahkan didalam badan oleh selphagosit. Selepas rawatan laser, jeragat akan tampil lebih gelap dahulu beberapa hari dankemudian akan lebih cerah.

Cara mencegah jeragat
1) Gunalah krim pelindung matahari sekurang-kurangnya spf 40-50 dan pastikan anda mengaplikasikannya duakali sehariatau setelah berpeluh. Lindungilah anak-anak kita dari matahari dengan penggunaan krim pelindungmatahari dari umur mereka 6 bulan. Makanlah pil pelindung matahariHeliocare oral, yang terdapat di kliniksekiranya anda aktif bersukan, bermain golf, bercuti di pantai atau bekerja dipanas terik. Selain mengelakdaripada jeragat, ia juga mengelak dari kanser kulit

2) Penggunaan set penjagaan muka yang tidak memudaratkan kulit untuk jangkamasa yang lama sepertiKinerase yang mengandungi kinetin daripada tumbuh-tumbuhan untu kmerawat kulit kusam, berjeragat dansensitif

3) Lakukan rawatan chemical peel, ipl atau laser Q-switched/NdYag untuk mengelak jeragat daripada munculdan kelihatan lebih terang

4) Elakkan merokok. Jika jeragat disebabkan oleh pil perancang, tukarlah cara perancangan keluarga yangtidak berasaskan hormon seperti IUCD Cu250

5) Pemeriksaan darah untuk menstabilkan hormon boleh dilakukan dengan doktor anda. Oleh kerana jeragatmungkin berada di lapisan kulit yang berbeza-beza, jeragat merupakan masalah yang memerlukan beberaparawatan susulan untuk mengurangkannya.Sekiranya rawatan terlalu drastik dilakukan kehilangan selmelanositakan menyebabkan tompok-tompok putih yangkekal. Oleh itu lebih mudah mencegah jeragat daripadamerawatnya


Sumber Dr Nurhalina Azly binti Minhat, timeless.timeless@gmail.com

Cara Mengatasi Jeragat dan Parut hitam dengan Vitamin - vitamin Shaklee.

GLA Complex
Kelebihan GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.. Keistimewaan GLA Complex Shaklee ia mengandungi kombinasi minyak borage. Ia kaya dgn asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Ia membantu menghasilkan kulit lebih sekata, lebih lembab dan mengurangkan jeragat sekaligus membuat kulit wajah lebih ‘glowing’. Disamping melegakan masalah senggugut, membantu mengawal kitaran haid yang teratur, ia juga membantu membuat tubuh anda lebih langsing. Untuk wanita-wanita yang pentingkan kesihatan, GLA Complex antara supplement yang mesti masuk dalam list anda.

ESP Soy Protein 
Secara ringkasnya ESP adalah protein, yang mana protein adalah asas kepada sel. Protein bertindak membina sel yang sihat/'repair' sel-sel badan yang rosak. Jika sel mendapat makanan yang cukup, kulit akan terhasil cantik dan sihat.Dan paling penting, Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol. Ia member tenaga berpanjagan menjadikan badan kurang letih dan sihat. Isoflavon perangsang KOLAGEN yang mana menanjalkan kulit, memperlahankan kedutan, serta menganjalkan payudara. ESP juga member rasa kenyang lebih lama yang mana membantu mengurangkan berat badan. Ianya juga mengawal paras kolestrol, menyokong kesihatan jantung serta prostat.

Vitamin E 
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit.
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu.
  • Menjaga kelembapan kulit.
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel.



Vitamin C 
  • Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus.
  • Membantu kesihatan Otak, mata dan KULIT.
  • Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan.
  • Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat.
  • Meningkatkan sistem imun tubuh.
  • Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet.
  • Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasa
  • Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan.
  • 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 10 mg.
  • Manfaat Vitamin C sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda.
kesemua set dalam cadangan ini boleh membantu mengatasi jeragat ANDA sepertimana ia membelengu anda setiap hari ketika melihat cermin.

Apa kata anda keluarkan sedikit belanja untuk diri anda ianya seperti reward untuk diri sendiri.:)

Hubungi Atie segera untuk pesanan..:)
Whatsapp Atie 0107628163


Bagaimana Mahu Menjadi Ahli Shaklee

Ianya mungkin semudah ABC dan 123....
Mudah sahaja sebenarnya...hanya beberapa step yg perlu anda lakukan, 

1. Hanya perlu mendaftar dgn sy sebanyak rm75 (termasuk postage rm10) bg SM dan sebanyak rm85( termasuk postage rm20) bg SS untuk keahlian seumur hidup.

@

2. Anda pelu membeli barangan SHAKLEE dgn nilai sebanyak RM650 dan secara automatik anda akan mendapat keahlian secara percuma.

@

3. Anda hanya perlu pergi kemana2 cawangan berdekatan SHAKLEE dgn memaklumkan kepada saya untuk menjadi ahli shaklee.

Saya sarankan anda hubungi saya terus untuk mendaftar keahlian ianya step yg sgt mudah...:)


Anda tidak perlu terkejar2 untuk mengumpul mata sekiranya hanya ingin memakai product ini sendiri, namun sekiranya Anda berminat untuk menambah income keluarga anda @ memajukan diri anda dlm MLM ini, sy akan beri bimbingan dan tunjuk ajar sebaik mungkin..untuk mencapai tahap bonus anda hanya perlu mengumpul lebih dari 150uv setiap bulan...
Hubungi Atie segera sekiranya anda benar2 berminat..:)
ATIE 010 7628163
@
email sy : yattisma@gmail.com



Tips kulit cantik dan sihat dengan Shaklee.



Hi semua....Nak tips kulit cantik x??...ok..nie di antara2 perkara yg simple korang kene buat klu nak kulit sentiasa cntik, bersih dan sihat.

**makan makanan yang sihat dan seimbang( buah buahan2, sayur2an penting)
**tidak merokok
**dapatkan tidur yang cukup
**amalkan bersenam
**minum air yang mencukupi
**memakai pelindung matahari dengan SPF 30 ia melindungi anda daripada UVA dan UVB matahari dan reapply sunblock setiap dua jam

**amalkan pengambilan suplemen / vitamin untuk kulit – Cadangan supplement yang bagus, bersih, terjamin HALAL dan yg paling penting, dpercayai serta sudah ramai yg membuktikannya…

Haaa..SHAKLEE la product terbaik kalau korang nak tau..

Antara set cadangan yg Shaklee tawarkan ada vitamin-vitamin berikut.:...check it outtt.....................



+


1. B complex
- Mengandungi riboflavin yang juga dikenali sebagai vitamin kecantikan
- mengurangkan masalah kulit berminyak, whitehead, blackhead, parut jerawat dan keadaan kulit kering
- antistress, stress membuatkan kulit wajah kita lebih mudah kusam dan berkedut.

2. Vitamin C
- mengandungi kolagen yg membantu mengekalkan keanjalan kulit wajah.
- anti-oksida yang baik yang dapat mempelihara kulit wajah daripada radikal bebas yang dapat mempercepatkan penuaan
- membantu mempercepatkan penyembuhan sel akibat luka menjadikannya lebih sekata, cerah dan berseri.

3. Vitamin E
- sumber antioksidan
- memudarkan parut jerawat
- melambatkan penuaan, mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
- membantu penyerapan oksigen bagi mengekalkan kesegaran kulit

4. ESP
 -Pertumbuhan sel kulit yang sihat, mudah diperbaharui (renewal cell),
 -membantu kita memperolehi kulit yang sihat, tidak kusam, serta memudarkan parut

  (sel kulit  mati) dengan pengambilan yang konsisten.

ahaaa...dah katam lum baca dari atas..mohh leee pakat2 pasnie kita cntik n gojes mcm Dato' Siti ye dakk...

ape tggu lagi g amik talifon wasap je atie okehh..:)

Fb: Norhayati Ismail
Contact No : 010 7628163
SID No : 1003021
Email : yattisma@gmail.com
COD area : Subang U5, ShahAlam, Sg Buloh, Ara Damansara, Sunway Damansara dan Rawang



CANTIK BAK BIDADARI

Assalamualaikum semua...

Bertemu kembali, maaf agak lewat juga hari nie ..biasalah..cuti2 hr mnggu nie kan
byk benda nak kene buat..

EHHH!!! topik yg sy nak kongsikan hrnie, 
 "SECANTIK BIDADARI"


cuba amalkan sikap2 rohani seperti zikir2 dan doa untuk kekal cantik dan awet muda.

 Untuk sentiasa kelihatan cantik menawan berseri ,
Baca Zikir Ini ye .

>   Ya Badiyah
>    Ya Nur
>    Ya Hadi
>    Ya Allah  Ya Alah Ya Alah



Amalkan membaca zikir ini dan tiup ke tapak tangan dan kemudiannya sapu kemuka kita setiap hari.

Kaedah untuk rawatan dalaman supaya kelihatan cantik  awet muda bertenaga luaran dalaman ,
 amalkan membaca:

> Baca Ayat 35, 36, dan 38 Dari Surah Al Waqiah pada tiap   selepas Solat Subuh .
> Selepas baca ayat-ayat ini , hembuskan pada air dan kemudian minum air tersebut.

info dari http://pakarhowto.com


Selain dari amalan rohani zikir2 di atas...

kita tgk pula ape yang shaklee tawarkan untuk kelihatan Cantik Bak Bidadari nie..??

haaaa..ni lah dia..SET D yg dok org selalu sebut2 tu..


Kat atas nie adalah beberapa cadangan suplemen asas:

berikut adalah beberapa panduan untuk mendapatkan kulit yang cantik dan berseri:

**minum sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari
**lengkapkan diri dengan pengambilan vitamin bagi memelihara kulit dan badan
**mengamalkan pengambilan Vitamin C dengan bioflavonoids membantu menjadikan kulit lebih cerah dan menyekat pembentukkan pigmen
**Vitamin E yang secukupnya akan membantu melewatkan penuaan , mengurangkan kedutan dan bintik penuaan.
**Vitamin B Complex juga penting bagi menangani stress dan membantu menjadikan wajah berseri.

hanya beberapa langkah dan panduan je kan..mudah sgt2...
hanya 3 mnggu sahaja kulit wajah akan lebih berseri2 bak bidadari.

Tak rugi rasanya kalau kuarkan sikit modal untuk kecantikan dan kesihatan dalaman diri sendiri ye takk..
Berminat nak cuba set ini, Hubungi saya terus tauuu...

Hubungi saya Atie 010 7628163

Email:yattisma@gmail.com
Tel : 010 7628163
Id : 1003021
COD area : Subang U5, Shahalam, Ara Damansara, Sg Buloh, Sunway Damansara dan Rawang

**product-product ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.



MASKER VITAMIN C


Assalamualaikum semua..
bertemu kembali, hari nie lambat sikit berblog tp xpe...hrnie sy nak share cmne nk buat masker dgn 
Vitamin C shaklee.


lepas je bilas, korang akan rasa kulit fresh n lembut je tau..

haaa..nak tau apa kebaikan vita c nie bila buat masker???
**Merangsang penghasilan kolagen dari dalam kulit
**Menegangkan kulit wajah
**Mengecutkan jerawat
**Mencerahkan muka
**Menyegarkan wajah

Sure korang akan jatuh cinta dgn vitamin C shaklee nie tau..
Nak tau lbh lanjut lg..hubungi Atie 010 7628163  okehh...daaaa.....
Jumpa lgi next entry..

Contact No : 0107628163
SID No : 1003021
Email : yattisma@gmail.com
COD area : Subang U5, Sg Buloh, ShahAlam, Ara Damansara, Sunway Damansara dan Rawang.



Ahli Shaklee - kebaikan Jadi Ahli Shaklee

Selamat Malam semua...secara ringkasnya dekat sini sy nak ceritakan ape kebaikan dan kelebihan yg saya dapat setelah menjadi ahli shaklee..

Sy sgt2 lah bersyukur kerana dipertemukan bisness yg sgt2 mudah serta perniagaan yg kukuh dan produknya sudah lebih dari 50 thn dipasaran.

Sebenarnya ada byk kelebihan dan kebaikan yg kita akan perolehi, tp sy ringkaskn sahaja n kongsikan ape
yg sy sudah rasai.



1. Masa Lapang ( walaupn sy masih bekerja)
Maksud masa lapang dekat sini bukan lah duduk lenggang kangkung saja tau hehehe..tp masa pabila berada di rumah tidak terganggu langsung padahal..dlm masa yg sama sesi coching still berlangsung semuanya dhujung jari je...(zaman dh canggih, whtsaap, telegram, fb, email, webinar) haaaa kan...seronok..xyh dh nk kuar2 g meeting balik tgh mlm..n xde masa tuk rumah n anak2 serta suami, so..sambil masak ke smbil lipat baju ke...jg ank ke susukan ank ke, still boleh berdiskusi dan berniaga on9.

2. Modal yg rendah
Percaya atau tidak Shaklee merupakan bisness yg tidak memerlukan modal tinggi atau senang kata tidak kena buat loan.ohhhh..sgt2 lah daku tidak suka klu kna meminjam dan berhutang. makanya...ini adalah bisness yg bgus...Shaklee menawarkan serendah RM75 untuk semenanjung malaysia manakala RM85 untuk sabah sarawak sebagai pendaftaran keahlian.

Korang juga tidak diwajibkan menjual atau berniaga, sebaliknya kalau hanya nk beli dan pakai sendiri pun dh ok, andai belian sudah melayakkn BONUS, itu satu reward atau cash bonus untuk korang jugak...bukan tuk org lain..bestkan..:)

3.Peluang jadi WAHM( work at home Mum)
Ini mmg cita2 saya lepas je daftar Ahli Shaklee.......sy sgt2 lah inginkn tittle ni , Inshaa Allah satu hari nnt akan tercpai jika Allah mengizinkan...mmg x mustahil tau klu dlihat pada leader2 Shaklee sy sgt kagum, nak tau ape sbbnya sy mngimpikan WAHM, sbb BONUS lah...klu dh bertahun2 atau Setahun lah paling cpt x mustahil bonus korang 4 ke 5 angka sbln nknya cecah ke 6 angka...lg lah best..financial freedom dh time tu..selesaikan hutang ptptn aku.huahuahuaaaaa...(alamk hutang ada lg) kene lah byor mcm biasa gamaknya dulu ye..

4. Leader serta Upline yg Hebat.
Yang nie mmg sy amat2 kagum..sbbnya diorg mmg tak pernah putus asa, kita daftar je Ahli Shaklee diorg akn bantu kita , coaching kita hingga ke hati sanubari...mmg akan mnyntuh jiwa..tak pernah sekali pun diorg patah semangat atau melatah dgn keranah ank2 didik shaklee mereka. setiap saat setiap waktu ada saja santapan jiwa yg boleh membuat diri terjg dr leka dan lena.haaa..kn daku dh bermadah2..hihi..yg penting group kami mmg ohhhsemmm.ohh moga daku juga akan seperti mereka. Mendidik ank2 baru yg daftar Ahli dibawah ku.

5.Tak Perlu Keluar Rumah.
Maksud sy dekat sini korang tak perlu lg nk keluar pg pejabat pos untuk buat pengeposan, semuanya Shaklee akan uruskan, belian semunya diatas talian( on9 di website aje). mudah sgt kan...tak payah dh nk redah jem, hujan panas semua...Bahagianya lah hidup..hehehe

Rasanya cukup lah dulu sy sharekan secara ringkasnya kebaikan yg akan dapat sekiranya daftar Ahli Shaklee, Nak tahu lebih lanjut lg baca lg sini Jana Extra Pendapatan Dgn Shaklee.



Alhamdulillah syukur sgt2.andai kata beminat dak daftar Ahli Shaklee, cri sy okeh..

FB : Norhayati Ismail
Contact No : 0107628163
SID No : 1003021
Email : yattisma@gmail.com
COD area : Subang U5. ShahAlam, Sg Buloh, Ara Damansara, Sunway Damansara, dan Rawang


Vitamin C mencerahkan Kulit.


Sustained Release Vita C Plus 500mg ialah vitamin C keluaran shaklee, dimana ia diperkayakan dengan Citrus Bioflavonoids.

**Vita C Bersifat sustained release dimana Ia mempunyai teknologi pelepasan masa. Di mana ia mampu dilepaskan 100mg setiap 1 jam selama 5 jam tanpa henti!

**Vita C Bersifat larut air maka, sesiapa yang consume vita c dinasihatkan minum air secukupnya sekurang-kurangnya 2 hingga 3 liter sehari.

Seperti yang semua tahu, vitamin C Shaklee ini mampu membuat kulit anda cerah, cantik dan licin. 


Meh sini nak bagitau kebaikan-kebaikan vitamin c untuk kulit selain mampu mencerahkan dan memutihkan kulit.

1. Perlindungan dari matahari
Vitamin C melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok. Antioksida dalam Vitamin C melindungi kulit dari radiasi ultraungu dan kesan terdedah kepada cahaya matahari.

Vitamin C mengurangkan kesan sun burn disebabkan oleh radiasi ultra ungu dan seterusnya boleh menyebabkan barah kulit untuk jangka masa panjang.

2. Penghasilan Kolagen
Kolagen adalah komponen hydroxyproline dan hydroxylysine, 2 elemen untuk mengikat molekul yang menghasilkan kolagen. Ia menyebabkan kulit jadi gebu dan warna tona pada muka. Kekurangan kolagen menyebabkan kulit kusan dan tidak bermaya. Kolagen melembapkan kulit dari dalam dan mengurangkan kedutan dan tanda penuaan.

3. Penyembuhan Luka
Badan menggunakan Vitamin C untuk menggantikan tisu yang rosak sekaligus menyembuhkan lukadengan lebih cepat. Luka yang lambat sembuh adalah tanda kekurangan Vitamin C. Vitamin C meningkatkankeanjalan kulit dan mempercepatkan tisu terbentuk bagi penyembuhan yang cepat.

4. Melindungi dari perubahan warna kulit
Vitamin C melindungi DNA dari tindakbalas fotokimia yang menyebabkan tumor, perubahan warna kulit dan beberapa jenis barah kulit. Ia juga mengelakkan penghasilan Pyrimidine dimers yang menjadi punca utama penghasilan melanoma(masalah kulit).

Vitamin C juga mencerahkan kulit dari masalah jeragat dan tompok-tompok penuaan, membantu kelihatan lebih muda dan kulit lebih lembut.

5. Memperbaiki tekstur kulit.
Kolagen juga menghasilkan struktur saluran darah yang baik dan Vitamin C membantu sistem aliran darah. Saluran darah yang berada bawah kulit membawa oksigen dan nutrien yang menghasilkan kulit yang sihat. Tanpa nutrien yang cukup, kulit akan jadi kasar dan kering. Krim yang mengandungi Vitamin Cmemperbaiki rupa dan tekstur kulit.

Ia juga meningkatkan pembentukan elastin yang menebalkan, melindungi dan memulihkan sel kulit. Kesan tebal pada sel mengekalkan kelembapan, tingkatkan aliran darah pada kulit dan menjadikan kulit gebu.

Nak tahu lebih lanjut jom baca kejap tentang Sustained Release Vita c Plus Shaklee.

Nak Kulit Cantik Cerah Berseri..hubungi Atie untuk tempahan sekarang. konsultasi percuma akan diberi.

Nama FB : Norhayati Ismail
Email : yattisma@gmail.com
Shaklee Id : 1003021
Sms/Whatsapp : 0107628163




Promosi Shaklee Ostematrix-lebih dari kalsium

Assalamualaikum Selamat pagi semua.hari yg indah dan ceria... Harini dah masuk 1hb dlm bulan APRIL 2014 dh separuh tahun knnn...cepat je masa berlalu.. hari ini saya nak umumkan promosi Shaklee bulan ni.."This month special promotion is OsteMatrix Buy 6 free 1! Grab it now! Give yourselves greater and stronger bones to move around.."



Kelebihan Ostematrix [sumber; Shaklee website]
 
OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

sekian Iklan promosi OSTEMATRIX Buy 6 Free 1...grab now dear..:) Salam sayang semua jumpa di entri seterusnya ttg manfaat dan kebaikan serta juga testimoni2 yg menarik.


OSTEMATRIX SHAKLEE - Lebih daripada Sekadar Kalsium


OsteMatrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Ostematrix(Kalsium) sangat diperlukan untuk:

** pembentukan tulang dan gigi yang kuat serta gusi yang sihat
** untuk menstabilkan degupan jantung dan penghantaran isyarat saraf
**dapat merendahkan kadar kolesterol dan membantu mencegah penyakit kardiovaskular
**diperlukan dalam pembentukan dan kontraksi otot bagi mengelakkan kekejangan otot
** penting dalam pembekuan darah dan mencegah kanser
** menurunkan tekanan darah dan mengelakkan kehilangan jisim tulang
** membekalkan tenaga dan terlibat dalam penstrukturan RNA dan DNA protein
**terlibat dalam mengaktifan beberapa enzim, misalnya lipase yakni enzim pemecah lemak
**terlibat dalam memastikan kadar penyerapan nutrien oleh membran sel
 **membantu menjaga kesihatan kulit dan mengelakkan pre-eklampsia semasa mengandung
**Ibu mengandung yang mengalami darah tinggi boleh mengambil kalsium bagi menurunkan darah tinggi semasa hamil
**istimewanya juga sebagai "milk booster" untuk ibu-ibu yg menyusukan anak dan memelihara kalsium dlm badan.

APAKAH KANDUNGAN OSTEMATRIX?
  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
  • Ostematrix ni merupakan tablet bersalut yang diformulasikan supaya mudah ditelan. Untuk kesan terbaik, anda disarankan untuk ambil 4 biji sehari beserta makanan.

Pengambilan hanya 2 tablet Ostematrix sahaja berupaya menghasilkan peningkatan ketara dari segi statistik dalam paras kalsium darah yang disukat dalam suatu tempoh 12 jam. Bagi membolehkan badan kita menggunakan kalsium untuk membina dan memelihara kekuatan tulang, kalsium perlulah diserap terlebih dahulu.

***Pengambilan kalsium sepanjang hayat juga diet yang seimbang serta senaman yang teratur berupaya mengurangkan risiko osteoporosis.

APA BEZANYA OSTEMATRIX DENGAN PIL KALSIUM LAIN DI PASARAN?

Ostematrix dilengkapi dengan unsur kalsium, magnesium dan vitamin D. Pengambilan kalsium sahaja tidak mencukupi. Tahukah anda bahawa Amerika Syarikat merupakan kadar tertinggi dalam penggunaan tenusu dan pengambilan kalsium, namun mereka merupakan kadar tertinggi dalam osteoporosis.**

Bayangkan kalsium sebagai batu-bata dalam proses pembinaan tulang-temulang yang kuat dan sihat. Batu-bata ini akan lebih kuat dan lebih seimbang jika digabungkan bersama mortar. Mortar mengandungi vitamin D, magnesium, boron, zink, tembaga dan mangan.

Dengan gabungan nutrisi ini, kalsium mendapat sokongan yang diperlukan untuk membina tulang yang kuat ketika anda muda serta meminimumkan kereputan tulang ketika anda tua.

Jom dapatkan OsteMatrix anda hari ini!

Untuk konsultasi PERCUMA , hubungi saya sekarang. Pasti ANDA berpuas hati!
Kalau nak dapatkan Ostematrix ini, boleh hubungi bonda cepat - cepat ye. Product Hot nie, kalau lambat stok cepat habis..:)

Nama FB : Norhayati Ismail
Email : yattisma@gmail.com
Shaklee Id : 1003021
Sms/Whatsapp : 0107628163




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers


up