Beza Foremilk dan Hindmilk

Apakah Foremilk dan Hindmilk?

Dalam satu penyusuan, susu ibu terbahagi kepada dua bahagian, iaitu susu awal (foremilk) dan susu akhir (hindmilk).

Apabila bayi mula menyusu, dia akan mendapat susu awal (foremilk) yang agak cair (mengandungi air yang banyak, kurang lemak dan tinggi karbohidrat) yang berperanan untuk menghilangkan dahaga bayi.
Manakala di akhir penyusuan bayi akan mendapat susu yang agak pekat (hindmilk) dan mengenyangkan kerana mengandungi kurang air (berbandingforemilk) dan lemak yang tinggi. Hindmilk mengandungi kalori yang tinggi dan ini penting untuk memberi tenaga serta penting untuk tumbesaran bayi.


Description: Two 25ml samples of human breast milk. The left hand sample is Foremilk, the watery milk coming from a full breast. The right hand sample is Hindmilk, the creamy milk coming from a nearly empty breast. (Source: wikipedia.org)


Oleh itu, pastikan ibu-ibu membiarkan bayi menghabiskan sebelah payudara sepenuhnya dan tidak bertukar ke payudara yang satu lagi untuk memastikan bayi mendapat kedua-dua foremilk dan hindmilk tersebut 

sumber dari : momchoice

Khas untuk ibu - ibu yang mencari supplement untuk memekatkan susu, Anda boleh terus hubungi saya untuk bantuan serta konsultasi akan diberikan khas untuk yang membuat belian.

Email : yattisma@gmail.com
Contact No : 010 7628163
Id Shaklee : 1003021
COD area : Subang U5, Shah Alam, Sg Buloh, Ara Damansara, Sunway Damansara, Rawang.




~Petua Awet Muda Ayu Raudhah~

Assalamualaikum semua sahabat-sahabat ku...

Rasa dah berhari-hari tak buat entry nie..okeh..daku takmo cakap banyak...just nak share ape petua yang Ayu Raudhah amalkan utk kelihatan sihat, ceria, dari dalam hingga ke luar tubuh.

Sape tak kenal Ayu raudhah nie kan..retis terkenal lah katakan...haaa..cantik sokmo kulit muka dia, gebus mulus, awet muda...manis je kann...:) nk cam dia jugak??? boleh ajoo..

Petikan nie daku ambil dari Harian Metro. katanya lebih lanjut : -

Menyentuh tentang pemakanan, Ayu kurang mengambil nasi dan sangat mengawal makan. Disebabkan berat badannya mudah naik jika tidak dijaga, Ayu perlu mengambil jumlah makanan pada kadar sedikit.
“Selain mengawal pemakanan, saya turut mengamalkan minuman kesihatan iaitu sirap Shaklee,” katanya.
Untuk mengekalkan bentuk badan menarik, Ayu turut melakukan senaman bangkit tubi sebanyak 50 kali sebelum tidur.
Haaahhh..itu dia petua dari Ayu Rhaudah. Saya ambil petikan daripada interview Ayu Raudhah bersama

 Harian Metro. Credit pada Harian Metro.

dan katanya lagi..:- okehh nie yg daku telah ringkas kan,

Tips kecantikan wajah 
- Membersihkan dan menjaga muka dengan kerap
- Menyapu ais pada muka untuk merawat kulit bermasalah
- Menjalani rawatan muka dari produk - produk yang dipercayai

  
Tips kesihatan rambut 
- Menggunakan daun bunga raya

Ni petua Ayu Raudhah untuk penjgaan mahkota wanita ni..
“Ambil 10 helai daun bunga raya dan tumbuk sehingga halus. Kemudian, sapukan pada rambut hingga ke akarnya. Balutkan rambut dengan “shower cap” selama 30 minit. “Akhir sekali, cuci dengan air bersih. Amalkan dua kali seminggu. Insya-Allah rambut menjadi lebih lembut dan bersinar,” ujarnya.

Tips kesihatan tubuh badan  
- Menjaga pemakanan
- Melakukan senaman (bangkit tubi 50 kali sebelum tidur)

mengamalkan sirap Shaklee (Vivix)



Woowww...cer tgk last sekali tu apa dia kata...dia amalkan sirap Shaklee, ape sirap Shaklee tu???..
kalau korang nak tahu sirap shaklee tu adalah VIVIX ..:) memamg dah kata vivix nie sememang nya bagus.


Apa tu VIVIX?

VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

Untuk ibu-ibu yang tidak menyususkan atau pn mengandung, korang boleh cuba VIVIX untuk kesihatan optimum. Sesuai sangat - sangat kalau nak dijadikan hadiah kepada ibu dan ayah kita juga tau. atau pun yang susah nak telan ubat berbentuk pil.


**VIVIX tidak dibenarkan beri kepada kanak-kanak, wanita hamil, dan ibu yang sedang menyusukan bayi.

Haa..teruja x dengan ape yg korang baca dekat atas td..kalau daku memang teruja sokmo lah..:)
kalau nak order boleh call/atau wasap je Atie ok.

Email:yattisma@gmail.com
Tel : 010 7628163
Id : 1003021
COD area : Subang U5, Shahalam, ara damansara, sg buloh, sunway damansara dan Rawang

**product-product ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


~Set Penyusuan Shaklee ku~

Harinie nak share cerita pasal set penyusuan shaklee yang membuat daku jatuh cinta dan terus terjatuh hati sehingga jauh ku selami jiwa shaklee sampai ke hari ini.

Cerita bermula bila cuti bersalin hanya dapat 2 bulan dari sini lah kepala daku pening risau, takut, kesian akan si kecil tak cukup susu, dalam hati NO SUSU FM aka susu Lembu..hahaha mak nekad nak oii cari jugak supplement - supplement yang boleh banyakkan susu. selidik punya selidik, kaji punya kaji, banyak betul testimoni - testimoni set penyusuan shaklee nie...haaa nampak...dari sini lah daku terus tertarik nak mencuba...alaa apa salahnya try kan...keluar duit sikit je...:) keputusan dah dibuat. makanya pencarian dengan SIAPA daku nak beli???

Soal beli dengan siapa?? mujurlah teringat ada sorang kawan nie sid shaklee duk dekat sri kembangan, punya lah gigih cari no tepon dia..deal punya deal....selang sehari sampai dah supplement di tangan ...wahhhh...kan main excited menerainya..:)

Selepas sehari ambil set penyusuan nie dgn beberapa tips2 yg diberikan rasa macam nak nangis korang tau tak...(T_T)...syukur sangat-sangat, rasa idok lah nyesal..hasil mengepump yang pertama daku mngumpul 5oz dalam setengah Jam sahaja...macam miracle...

Perasaan gembira, terharu, nangis semua ada..terus call hubby nak share kegembiraan tu tau..:) haa..dengan rasa bangganya dekat sini daku nak bgtau, memang tak pernah rasa kesal bila ambil supplement SET PENYUSUAN terbaik dari shaklee.

Sempat jugak lah daku memoirkan picture-picture ini sebagai bukti dan kenangan untuk dikongsikan kpd kawan2 dan mommy kat luar sana yang masih ragu-ragu dgn Shaklee.



If korang nak tau bila ambil set penyusuan shaklee nie, baby kita pun ikut bambam and comel, :)


Nak tengok lagi apa Set penyusuan nie boleh buat sila rujuk SINI

Ada banyak lagi product-product Shaklee yang terbaik yang anda boleh ambil sebagai makanan tambahan anda.kat mana nak rujuk?? just klik link ini SHAKLEE di HATI ku..jika berminat anda boleh terus hubungi Atie untuk pesanan dan pertanyaan.

Email:yattisma@gmail.com
Tel : 010 7628163
Id : 1003021
COD area : Subang U5, Shahalam, ara damansara, sg buloh, sunway damansara dan Rawwang

**product-product ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.





Vitamin untuk selera Anak

Salam mommy-mommy sayang semua...

Sedihkan kalau anak - anak kita tak nak makan @ susah sangat nak makan, asik nak makan cikedis - cikedis yang sememangnya tidak ada khasiatnya.



Apa kata mommy kat luar sana cube beri anak anda Mealshakes Shaklee yang boleh membantu menaikan selera anak-anak.


Sedap tau mealshakes nie, rasa vanillanya anak - anak pasti suka.. senang nk dihidang hanya perlu dibancuh dan campurkan dengan minuman harian mereka, mmg mudah sangat nk disediakan. lagi-lagi ada anak-anak yang memang susah nak makan vitamin berbentuk tablet.

Ramai dah mommy-mommy yg dah beri pada anak mereka berpuas hati..Jom kita tgk testimoni nie.


Eh..celebriti terkenal Rita rudaini pun beri anak - anaknya Mealshakes tau..


haa....kalau nak anak - anak pipi tembam meh order mealshakes ngn atie ye...:)

Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb :  Norhayati Ismail
Shaklee Independent Distributor (SID 1003021)
sms/ whatsapp : 010- 7628163
Cod area : Subang U5, Shah Alam, Sg Buloh, Ara Damansara, Sunway Damansara, Rawang



~Kenapa Kita perlu ambil Supplement??~

Assalamualaikum semua..

Penting ke Supplement???? Adakah kita tergolong dalam orang-orang yg memerlukan supplement ini?




Ada 7 sebab kenapa kita perlu ambil supplement.

✔ Kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar dan radikal bebas yang menjejaskan kesihatan badan.
✔ Badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi bagi sesetengah nutrien. Hakikatnya nutrien hanya boleh didapati dari pemakanan.
✔ Buah - buahan dn sayur sayuran mungkin terjejas dan tercemar akibat racun serangga dan merokok.
✔ Mengamalkan gaya hidup tidak sihat seperti kurang bersenam atau bersukan dan merokok.
✔ Rutin pemakanan kebanyakan manusia sekarang yang tidak hiraukan diet yg seimbang


✔ Gangguan penyerapan nutrien dari makanan, akibat dari pengambilan kafein, gula, dan garam berlebihan.
✔ Kehilangan nutrien dalam makanan, terutamanya di kedai makan, restoran makanan segera , masak terlalu lama dan sebagainya.



Sekiranya anda merasa diri anda memerlukan supplement yang semulajadi dan dijamin berstatus Halal, Boleh terus hubungi saya untuk pesanan dan konsultasi secara percuma akan diberi pada setiap customer sy.



Email:yattisma@gmail.com
Tel : 010 7628163
Id : 1003021
COD area : Subang U5, Shahalam, ara damansara, sg buloh, sunway damansara dan Rawwang

**product-product ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


Set Puasa Shaklee


Salam semua..

Tgk je picture kt atas tu mesti dah tau ini entry pasal apa?? ..haa Dah ready nk berpuasa semua?? Adik2 pulak dah ready??

Berpuasa adalah perkara wajib bagi umat islam kerana ianya Rukun Islam yg KeEmpat ye kawan-kawan dan adik-adik. Jangan tak puasa nanti Allah marah..melainkan kalau seseorg itu telah uzur yakni sakit yang membolehkan dia tidak berpuasa dan dkuatiri ianya memudaratkan.

oleh kerana bulan Ramadhan hampir tiba apa kata anda semua bersiap sedia dengan set Mighty 3 Gems Shaklee iaitu supplement untuk anda rasa lebih bertenaga sepanjang berpuasa.


Jom kita lihat apa pulak khasiat 3 gems nie.

ESP 
Didatangkan dalam bentuk serbuk yang diperbuat daripada 100% non-GMO soy protien yang lengkap dengan 9 asid amino perlu. Kesan positif mengambil suplemen ini adalah:-
Bantu kekal bertenaga sepanjang hari. 
Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar lebih lama kerana, kadar pencernaan & penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat.
Sumber protein yang baik juga akan bantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara. Pasti cun di pagi raya nanti.
Gabungan kalsium dan protien di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu yang dapat diberikan kepada si manja kesayangan anda sepanjang bulan ramadhan.

Performance Drink 
Rasa oren yang sgt menyegarkan
Rumusan esklusif Opticarb member kita KARBOHIDRAT bagi daya ketahanan dan elektrolit bagi penghidratan semula dengan segera.
Bantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. 
Jika diminum selepas berbuka Performance Drink bantu anda untuk menambah semula tenaga. Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. 

 Mealshakes 
Berperisa vanila yang pati memikat rasa! Ia membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 jenis vitamin dan mineral yang penting.
Sumber kaya dengan kalsium, dan serat yang membantu anda mengatasi masalah sembelit sempena bulan puasa.
Sumber vitamin lengkap untuk keperluan harian yang tidak dapat dipenuhi semasa berbuka dan sahur.

Pastikan anda serta keluarga menikmati set lengkap ini agar dapat menjalani ibadah puasa dengan lebih bersemangat dan bertenaga sepanjang hari..:)

Untuk maklumat lanjut serta pesanan boleh terus hubungi saya.
pm di fb :  Norhayati Ismail
Shaklee Independent Distributor (SID 1003021)
sms/ whatsapp : 010- 7628163
Cod area : Subang U5, Shah Alam, Sg Buloh, Ara Damansara, Sunway Damansara, Rawang


Punca Rambut Gugur dan Cara Merawatnya

Hai semua....terima kasih kerana masih sudi membaca blog kecil ku ini..
Siapa diantara pembaca2 yang ada masalah dia atas???? sila baca entry ini ye, mungkin ia dapat membantu menyelesaikan masalah yang korang tengah hadapi sekarang.


Ada beberapa faktor dan sebab yang saya dapati ianya menjadi punca gugurnya rambut kita.

Berikut adalah antara faktor yang menyebabkan rambut gugur berlaku di kalangan lelaki & wanita:

1-Penggunaan bahan kimia secara berlebihan. Ada yang suka mewarnakan rambutnya dan suka menggunakan bahan kimia untuk meluruskan rambut mereka. Penggunaan bahan kimia akan merosakkan rambut sehingga ke akarnya. Akibatnya, rambut gugur terjadi.

2-Perubahan hormon ketika mengandung dan melahirkan anak (untuk wanita). Ramai ibu mengandung dan ibu yang baru melahirkan anak mengalami masalah rambut gugur. Rambur mereka gugur di sebabkan perubahan hormon yang berlaku. Selain itu, hormon yang tidak stabil di dalam badan juga boleh menjadi penyebab kepada rambut gugur.

3-Faktor seterusnya adalah genetik. Jika seorang ibu atau bapa mengalami masalah rambut gugur apabila umurnya meningkat, anak perempuan dan lelakinya juga akan alami masalah yang sama berdasarkan  faktor genetik.

4-Rambut gugur juga akan berlaku jika wanita/lelaki tersebut mengalami masalah aliran darah tidak lancar. Aliran darah yang tidak lancar di dalam badan boleh menjadi penyebab kepada rambut gugur. 

5-Mempunyai masalah angin badan yang serius. 

6-Selalu menarik rambut. Ada wanita mempunyai sikap menarik rambut sekuat hati ketika ingin mengikat rambut dan sebagainya.  Sikap sebegini boleh memberi kesan yang tidak baik pada akar rambut anda di mana ia akan jadi lemah dan senang untuk tercabut. Akibatnya, rambut anda akan gugur.

7-Gaya pemakanan yang tidak terkawal sehingga menyebabkan hormon di dalam badan juga boleh menjadi penyebab kepada rambut gugur.

so, mungkin ini adalah antara faktor dan sebab rambut kita gugur dan akan botak??? ohh TIDAKKKK!!!!

sebelum ianya menjadi teruk dan BOTAK....apa kata anda semua ambil supplement semulajadi daripada shaklee, Antara cadangan set dan poket Anda..:)

1. ESP - Sumber protein

 - Kekurangan protein dalam badan juga punca rambut tidak sihat, gugur dan rapuh..sebab rambut adalah daripada protein..jadi jika protein dalam badan kurang masalah2 seperti rambut gugur ni la akan muncul..lebih banyak aktiviti fizikal lebih banyak protein diperlukan. Mereka seperti ibu hamil, mereka yang terdedah kepada radiasi dan mereka yang kekurangan protein juga mengalami antibodi yang tidak kuat..oleh itu pastikan anda mendapatkan protein yang cukup untuk keperluan harian.

2. Zinc Complex
Zink adalah berkait dengan keguguran rambut kerana kekurangan zink boleh meyebabkan rambut dan akar rambut menjadi lemah. Zink yang cukup dapat membantu mempercepatkan pembentukan sel, pembinaan tisu dan pembaikan semula tisu yang rosak. zinc penting untuk pengeluaran minyak dikelenjar yang melekat pada follicle rambut. Zink yang cukup..rambut pun kuat.

3. Bcomplex
Pengambilan Bcomplex memastikan pengumpulan kolesterol pada kulit kepala dapat dikawal, memperbaiki aliran darah ke kulit kepala, menggalakkan pertumbuhan rambut, melindungi rambut dan kulit kepala daripada radikal bebas yang merosakkan rambut. Menyihatkan rambut supaya tidak rapuh serta bersinar.


4. Revitalising Shampoo
Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan sistem pembersihan yang lembut dan berpaten, ia menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembabkan atau mengeringkan.

Ini adalah antara supplement - supplement cadangan daripada shaklee.
sekiranya Anda berminat boleh terus hubungi saya.

Untuk info lanjut atau pesanan
pm di fb :  Norhayati Ismail
Shaklee Independent Distributor (SID 1003021)
sms/ whatsapp : 010- 7628163
Cod area : Subang U5, Shah Alam, Sg Buloh, Ara Damansara, Sunway Damansara, Rawang

Dapatkan 3C dengan Shaklee !!!

Assalamualaikum semua...
harinie nak cite pasal 3C yg shaklee tawarkan..Alhamdulillah sy sudah join selama setahun dan hasilnya tidak menghampakan...:)

Apa itu 3C??

Shaklee menawarkan 3C buat semua pengedar sah Shaklee yang layak iaitu :-

1. Cash
2. Car [ bonus kereta]
3. Convention [ percutian]

1. CASH
Setiap product yg dibeli mempunyai UV/Point yg tersendiri dan apabila terkumpul dia akan dtukar kepada Cash...haaaa..Cash nie lah yg dok SID selalu sebut Bonus tu..haa lagi-lagi bonus masuk di tengah bulan..tak ke seronok tu......haa,,kalau setakat join ahli untuk makan pakai sendiri pun boleh dan memang layak untuk mendapat bonus tu..


2.CAR
Bila UV/Point telah terkumpul makanya anda layak untuk mendapat Car Bonus, ehhh SHAKLEE tak bagi kereta tau, tapi ianya berupa wang tunai..so terpulang pada anda samaada nak beli kereta ape sekali pun. keputusan semua di tangan Anda..:) seronokkan???


3.CONVENTION (Percutian)
Lagi banyak kita kumpul point lagi bagus tau, sebabnya kita juga berpeluang pergi melancong ke luar NEGARA yg di taja oleh Shaklee sepenuhnya...yeeeahhhhh....seronoknya pergi melancong...nak2 lagi bila dapat pakej UMRAH. boleh bawa keluarga / suami /anak2 sekiranya layak.Bestkan!!


Syukur Alhamdulillah...buat masa ini saya sudah pun merasa C yg pertama sebanyak 3 dan 4 angka sebulan...tinggal 2C sahaja lgi yg saya kene kejar...cayok !! cayok!!! saya pasti bolehh....

EHhhh...korang nak tak ape yg saya dah rasa dan bakal dpt dengan Shaklee???ok jom klik SINI
mmg mudah sgt2 caranya.

sms/wasap Atie untuk tahu lebih lanjut
010 7628163
email : yattisma@gmail.com






Menyesal Join Shaklee klu macam ini~~~


Salam Semua....sekali lg entry kali nie pasal "Menyesal"
ape yg dkesalkan sgt tu...dr mnggu lepas asik menyesal je..hishh..mmg tak best ke join shaklee nie??..oohhhh NO and never okehhh cayang2 ku semuaa...haa meh sini daku nk story awatnyaa lahh sampai menyesal sgt tu...tak habis2 kan..

Sebenarnya yg saya kesalkan sangat adalah kenapa lah saya tak join shaklee dari dulu lgi...klu dari 3 atau 4 thn yg lepas mesti dah jadi Master coordinator skg nie..(verangan memanjang je atie oiiiii)..ehh ape salahnya sy verangan angan kan..klu tak kerana verangan daku tidak mencapai atau naik ranking seperti sekarang...haaa tgk permulaan yg baik buat sy tau..Alhamdulillah..bersyukur sgt-sgt.

Akan ku usahakan lebih lagi untuk naik ke rank seterusnya..Ameenn......

haaa..korang rasa kesal tak sbb tak join shaklee??????....nie nak habaq lg nie...kalau korang nak join ahli shaklee, JANGAN sesekali BERDAFTAR dengan upline-upline atau agen-agen yg tidak aktif. MEMANG KORANG akan MENYESAL seumur hidup korang.
Ingat tu...ini kerana bila korang dh berdaftar dgn upline atau agen yg tidak aktif makanya sgt rugilah RM75 itu dan ianya menjadi sia2 sahaja..sememangnya mereka2 ini tidak kan ambil peduli tentang anda serta tidak guide anda bagaimana bermarketing. Makanya...JANGAN tersilap langkah...

Saya mengalu2 kan Anda semua berdafar dibawah naugan dan Empayar saya kerana saya mempunyai Group yg Sgt HEBAT, perndaftaran hanya memerlukan RM75 bg sm dan RM85 bg ss.

Jangan abaikan pesanan ini ye kawan2 semua..:)

Hubungi saya Atie untuk pendaftaran 0107628163
Email : yattisma@gmail.com
@ PM saya d FB : Norhayati Ismail








~~Resepi Mealshakes untuk Si Manja Cilik anda~~

Salam semua pembaca2 blog ku..:) salam ceria dpagi hari selasa yg indah ini.kalau haritu saya share resepi buat smoothies...hrnie pulak sy share resepi buat pankek yg harus sedap utk si manja anda semua..


Bahan2 yg dperlukan.:-

7 sudu tepung gandum
2 sudu butter
1 biji telur
1 1/2 sudu mealshakes
3/4 cawan air (sekiranya masih pekat boleh tambahkn sedikit lg)
Garam dan Gula secukup rasa

Cara2 membuatnya.
( Blend kesemua bahan2 td)

tadaaaa...mudah je kan..so lpas nie..mak2 xyah pening kelapa nk buat bfast atau minum petang utk anak2 di rumah...

okehh...Resepi kedua pulak Ais Krim Mealshakes Oreo.

Bahan2 yg dperlukan...:-
2 sudu makan Meal shakes
1 peket kecil Coffee mate
2 gelas besar susu low fat @ perasa Choc.
6 keping biskut Oreo 

Cara2 membuatnya:
1. Masukkan susu segar ke dalam blender.
2. Campurkan Meal Shakes dan coffee mate
3. Masukkan 3 keping biskut oreo. (tak perlu masukkan gula sebab biskut ni da manis!!)
4. Blender sekejap sehingga biskut hancur.
5. Masukkan ke dalam bekas dan bekukan.
6. Tunggu selama 2 jam atau sebelum aiskrim betul-betul keras, blender sekali lagi sambil masukkan baki 3       keping biskut oreo yang telah dipecah-pecahkan.
7. Bekukan semalaman dan siap untuk dinikmati.

tadaaaa...dh siapkan..yummyyy..lepas nie bukan anak2 je blh mkn ..1 family boleh nikmati hidangan lazat lg menyihatkan ini tauuu...

ape tggu lg...jom lah order ngn atie...sms/wasap je..010 7628163
sempena promo beli 6 percuma 1 nie..isskk..mmg sangat2 berbaloi lah kalau beli..:)

ok semuaa..selamat mencuba jgn lupe order dgn Atie okehh...

~~Resepi Smoothies Mangga dgn Mealshakes~~

Salam dan selamat pagi semua kekawan..:)

Ceria2 kan lah diri di pagi hari isnin nie ye..Daku yg tak berapa nak sihat ni pun still mampu senyum sengih :) hihi

ehh..sebenarnya sy nak kongsi resepi smoothies Mangga dgn Mealshakes nie..mlm kelmarin sajo menerai2 buat..hasilnya mmg lah sgt2 sedap n fresh..lps nie korang boleh cuba pulak ye..


tadaaaa...nie lah yg sy kata kan tu...nak lgi sedap blend dgn susu fresh cream @ ESP Shaklee...:)

Korang boleh pelbagaikan resepi ikut kreativiti n citarasa korang ye...:) best tau kalau explore and cipta resepi sendiri nie..hihihi..


kan sedap tu..bila pelbagaikan variasi rasa mealshakes nie..Anak2 korang yang tak berapa gemar rasa susu pn mesti akan suka n jatuh cinta punya lahhh..Tak Caya??? try dulu jgn putus asa.

esk saya kongsikan cmne sy buat pancake dengan Mealshake pula ye..:),..eee,,x sabar nak share resepi ngn korang semua..

Nak beli Meal Shakes nie cmne??...haaa..Hubungi saya okeh...SID pengedar sah anda.:)
Atie 0107628163 @ email : yattisma@gmail.com




Kebaikan Meal Shakes Shaklee

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. 

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium 


Antara 7 SEBAB Mengapa Meal Shakes Penting untuk kanak - kanak

 Ada beberapa fakta yang perlu anda ketahui tetantang Meal shakes Shaklee

1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Antara Kebaikan - kebaikan Meal Shakes Shaklee
  • Rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
  • Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • Sesuai untuk seisi keluarga
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  • Menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
  • Amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 

Untuk pesanan boleh terus hubungi saya Atie 010 7628163 @ email :yattisma@gmail.com
 haaa..nak kabor nie..promo bulan ini BELI 6 PERCUMA 1...so ape tggu lagi..grab lah 6 tin..puasa nk dekat dh nie..buat lah stok utk seisi keluarga.





Menyesal Join Shaklee!!

Salam sahabat2 handai sekalian...Saya nak buat pengakuan PENTING MALAM NIE!!
WAJIB BACA!!! kalau korang nk tau knp Saya menyesal join shaklee..

Haaaa nampak tajuknya pun dah hOt...kann..so INI adalah propaganda Saya sahaja..sy nak share mmg Sgt kesal join ahli klu mcm nielah kesudahannya yg sy dapat..

Okeh ..pekara pertama yg sy kesalkan sbb masa sy join ahli cume byr rm75 Je??? Haaa...MLM ape cmnie cume byr 75 Je utk seumur hidupkan..knp x kuarkan modal beribu2..or pinjam bank buat loan...iskkk ...muskil nie..kann...sikit sangat kot modalnya...lg2 takyah pening2 kepala nk renew keahlian..ermmm..


Lepas tu korang nak tau lg tak..bila dh join shaklee nie yg kesalnya xdapat nak simpan stok byk2 dekat rumah..boringnyaaa..sbbkn xyah buat loan kan...so mmg xdpt lah buat stokis mcm hq kan..

Huhhh...yg paling boring bila asik2 kena hadap lac top Je...pagi ptg siang mlm gatget smartphone xpenh lekang dr tangan sy tau..masak ke nk tdokn ank ke..lipat baju ke..sume kena pgg tfn..hishhh blh ke mcm tu kan?? Ape taknya kena hadapje.. asik2 order brg shaklee Je kan x habis2 sbb ramai Sgt cust mengorder.



Yang nie paling x sanggup ase nk tgk...ase nak jerit2 kuat2....ape taknya..klu asik dpt statement Dari shaklee sbb duit masuk tiap2 bulan..korang x rasa ape2 ke kan bila tgh2 bulan pulak tu...hishhh2...dari mula sy join ahli lg shaklee bg bonus sbyk rm30 mnyesalnyaa...yg paling kesal makin lama sy join makin byk rm bonus yg shaklee bg..dr rm30 naik rm300 pastu rm2500 wahhh mmg kesal Sgt kan klu mcm nie..makin teruja n tak sabar nk capai rmk yg seterusnya..

Pastu kan korang nak tau x..yg shaklee tawarkan pendapatan lumayan tau kpd ahli2 dia sebaik sahaja mendaftar..


OK..secara ringkasnya Saya nk bgtau beberapa perkara penting yang perlu tahu ANDA AKAN MENYESAL bila join shaklee sebabnya ;-

1. Anda terpaksa terima bonus tiap - tiap bulan.
2. Anda dapat membeli supplement dengan harga Ahli 20% lebih murah dari harga jualan runcit.
3. Dengan duit bonus anda dgn pastinya anda akan berkongsi dgn ahli keluarga atau setidak2nya anda dpt membeli supplement dgn bonus anda.
4. Selain Dari cash bonus, sudah pastinya car bonus dlm genggaman.
5. Anda juga berpeluang menyertai pelbagai pakej peelancongan atau pn pakej ke Umrah.

Ada yg berkeras hati lagi tak bila dh baca pengakuan Saya nie..OK bg yg sgt2 bkeras nak jgk join ahli...and nak rasa mcmane Saya rasa kekesalan itu ...jom join ahli ..Anda boleh pm sy segera..

Atie 0107628163 @ email yattisma@gmail.com

Pesanan ringkas :-Kalau anda terlambat daftar ahli pasti akan menyesal sampai bila2 ...
posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers


up