Seorang ibu susah hati bdn anaknya gatal-gatal kerana HFMD


Asalamualaikum semua...

Siapa ibu diluar sana pernah alami perkara begini? Susah hati, tak tau nak buat ape bila si anak menagis, merengek,...minta digaru..bila anak2 diserang HFMD..

Semasa HFMD nie menyerang anak2 saya, sy memang risau, susah Hati...lagi2 ayah mereka kerja hingga tengah malam baru pulang..hanya sy seorg yg menjaga anak2 di rumah..bila kedua2nya tak sihat dgn demam lg...gatal2 1 bdn pulak tu...rasa nak meraung je minta bantuan Mak utk jg mereka..seriously masa hari 1st mereka kena,semuanya serba tak kena dan kelam kabut..

Masa tu jgk lah sy teringat ada simpan 1 tube herbal blend ,baki seleps sy gunakan utk hilangkan stretch mark semasa mengandungkan si adik. Alhamdulillah...selepas sahaja sekali sapu pada kaki, tgn si abang, dia terus tido Lena. Esoknya sy sapu kan lagi, sampai hmfd mereka berdua kering..dan sekarang sy gunakan pada mereka utk hilangkan parut pulak
Ehh!! Nak tahu lagi ape kabaikan dan kelebihan Herbal Blend Multi-Purpose Cream ni? Jom kita baca sekejap ape kebaikan dia nie.

Banyak sangat! Antaranya:
  • Telah diuji secara klinikal dan berkesan melembutkan kulit yang kasar, pecah tumit, pecah-pecah di bahagian pelipat seperti lutut, siku dan leher.
  • Rasanya yang dingin dan bermentol tetapi tidak berminyak
  • Dirumus khas daripada herba semulajadi dan memberi kesan menenangkan
  • Tanpa steroid
  • Dijamin halal
  • Mendapat kelulusan KKM
 

Herbal Blend Shaklee ni harganya sangat murah iaitu hanya RM27.50 sahaja utk satu tiub, ia merupakan krim yang semulajadi, tanpa bahan kimia, tanpa bahan pengawet dan selamat digunakan semua golongan termasuk bayi.

Kalau nak dapatkan Herbal Blend Shaklee ni, boleh hubungi bonda cepat - cepat ye. Product Hot nie, kalau lambat stok cepat habis..:)

Nama FB : Norhayati Ismail
Email : yattisma@gmail.com
Shaklee Id : 1003021
Sms/Whatsapp : 0107628163

HFMD Menyerang Arjuna Bonda.

Assalamualaikum semua....dan salam sejahtera..

Dah lama bonda tak share story kan??...agak2 bersawang tak..mujur belum lagi...

Awal2 tahun lagi bonda dh susah hati di sebabkan Virus HMFD  telah menyerang arjuna2 bonda..

HFMD!! ..yang belum tau apa itu HFMD jom stay with bonda.

PENYAKIT TANGAN ,KAKI DAN MULUT.



Inilah penyakit yg sering kita risaukan akan berlaku dikalangan anak2 yg berumur 5thn kebawah dan tidak mempunyai daya tahan yg kuat.
Penyakit ini berpunca daripada sekumpulan virus iaitu virus Entero seperti Virus Coxsackie A, EV71, dan Enchovirus. Pada lazimnya virus Coxsackie A16 adalah penyebab penyakit ini.

Tanda - tanda penyakit

* Demam pan as
* Sakit tekak
* kurang selera makan
* Ulser di mulut
* Ruam dan biji -biji berair di kawasan lampin serta tepi mulut, tapak tgn dan kaki.

Menurut nasihat doktor, penyakit ini akan sembuh dengan sendirinya dalam masa 7 ke 10 hari para ibu di nasihatkan memantau suhu badan anak2 dan sekiranya tiada pengurangan segeralah ke hospital kerana dikuatiri ada komplikasi yg memerlukan rawatan Dari hospital.

Kanak2 yg dijangkiti HFMD perlu diasingkan dari kanak2 lain kerana penyakit ini boleh berjangkit pada minggu yg pertama.

Hari khamis 1 January 2015 Arjuna bonda telah dikesan terkena virus ini..ape lg...bonda terpaksa mengkuarantinkan diri serta anak2 di rumah selama seminggu.





Kesian abam harith bonda...dah tak hensem..tapi bonda tak lah susah Hati sangat sebab...ada herbal blend yg bantu bonda apabila abam diserang kegatalan..apa kah herbal blend??? OK jumpa bonda di next entri.

Nama FB : Norhayati Ismail
Email : yattisma@gmail.com
Shaklee Id : 1003021
Sms/Whatsapp : 0107628163
posted from Bloggeroid

Jerawat Cepat Kecut;Nak Selfie pun dah tak malu.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Jerawat!!..huh..baik anak dara ke mak dara sama je masalah jerawat nie kan? tetapi bonda ada satu perkongsian menarik nak dkongsikan harini, macamana nak kembali berselfie tanpa malu - malu dek kerana si jerawat bermaharaja lela.

Perkongsian pertama, pengalaman bonda sendiri, ambil sebiji vita c Shaklee, hancurkan menjadi serbuk, buh sedikit air, dan tepek - tepek dekat muka, macam kita buat masker tu ha..kene rajin buat tau..selain bermasker, hari2 kenala amalkan sebiji Vita C barulah jerawat takut.

Selepas bermasker dgn Vita C, untuk hilangkan parut jerawat, bonda ambil Vita E Shaklee utk mendapatkan semula kulit muka yg lebih licin dan mulus.

Lepas ni, bolehlah dah berselfie2 semula ye..haaa...selfie2 juga tapi jgn lah over2 sgt..biarlah hanya berala kadar.


Apa pula fungsi vitamin2 ni sebenarnya.??



Sebelum tu, meh bonda share jugak experience kakak kita sorang nie yang mengamalkan Vita C dan Vita E.
Cantik dan berseri kan!!!..Jeles bonda tau...


Anda ingin kan set2 shaklee yg lain, boleh terus hubungi bonda di talian tertera.

Nama FB : Norhayati Ismail
Email : yattisma@gmail.com
Shaklee Id : 1003021
Sms/Whatsapp : 0107628163
COD Area : Subang U5, ShahAlam, Sungai Buloh, Ara Damansara, Sunway Damansara





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers


up