Tips Cepat Hamil Utk Anda Yg Cemburu Dengan Orang Yg Berderet Anak tapi Anda Sorang Pun Belum.

"Kami kahwin dalam tahun yang sama, beza hanya saya kahwin awal 2 bulan dari dia,tapi sepupu saya sudah pun miliki seorang anak. Tahun ini merupakan tahun ke2 perkahwinan, namun saya masih tiada tanda2 kehamilan,tapi sepupu saya sudah pun hamil anak yg ke2. Perasaan cemburu saya semakin membuak2 apabila melihat sepupu, kawan2 selalu memuat naik gambar anak2 dlm Facebook dan instagram. Semakin lama saya pendam semakin sedih dan pedih. Setiap hari saya mencari tips cepat hamil supaya saya boleh buang perasaan cemburu saya ini."

Ini antara luahan Hati seorang wanita yang telah mencuba bermacam-macam cara untuk hamil supaya tidak lagi terasa hati bila berbicara soal anak. Namun rezeki belum berpihak kepadanya. Sesungguhnya Allah masih ingin menduga tahap kesabaran mereka.

Alhamdulillah, saya baru sahaja mendapat berita gembira dari seorg customer yg beliau kini hamil setelah mengamalkan supplement Shaklee selama lebih 6bulan. Ini semua adalah berkat kesabaran dan doa beliau.

Gembira rasanya bila dapat bantu orang lagi2 dapat feedback gembira macam ini. Terima Kasih kerana memilih shaklee sebagai salah satu ikhtiar untuk menyelesaikan masalah. Selain dari itu banyak2 lah kita mohon pertolongan pada Allah swt.


Ini adalah serba sedikit tips cepat hamil yang boleh di amalkan.

1- Jaga pemakanan dan Diet.
Ini cara yg pertama dan yg paling penting. Tapi ingat diet bukan sampai tak makan langsung. Ada pulak yang kata " aku gemuk pn leh mengandung apa!!"..ehh itu rezeki namanya.
Jadi, pasti kan diet harian anda seimbang dan makan makanan yang berkhasiat.

2- Ketahui waktu subur atau ovulasi
Ramai yang ambil ringan tentang perkara ini, ianya sangat penting utk mengelakkan kekecewaan, untuk kira waktu subur, boleh guna kalkultor ovulasi di Google "ovulation calendar tool" di ingatkan sekali lagi bahawa anda harus kenali dan pelajari kitaran haid untuk waktu yang tepat.

3- Elakkan tekanan.
Ini kunci dan cara cepat hamil yang sukar bagi wanita bekerjaya. Cuba tenangkan diri anda, luangkan masa bersama keluarga tanpa memikirkn soal kerja. Lebih mudah anda harus pergi bercuti( honeymoon) ahaaa..tp lagi baik sekiranya anda berada dlm waktu subur.

4- Kurangkan kafien.
Tahukah anda jika kandungan kafien itu tinggi, atau anda mengambilnya lebih dari lima cawan sehari anggarn dalam 500mg, ia akan mengurangkan tahap kesuburan seseorg. Apatahlagi bg wanita yg sudah hamil pun tidak digalakkan kerana boleh berisiko keguguran.

5- Makan vitamin
Ini juga salah satu cara cepat hamil, makanan tambahan atau supplement. Badan semangnya memerlukan nutrients ini kerana kehidupan seharian kita serta faktor pemakanan yang tidak sihat. Antara vitamin dari shaklee yang dapat membantu meningkatkan kesuburan.

* Energy Soy Protein (ESP)
√Protein adalah mknn asas utk pertumbuhan sel, sel yang sihat akan memudahkan proses persenyawaan.
√ESP Shaklee boleh membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sperma yg kuat.

* Gla Complex Shaklee
√Membantu wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan.iaitu lendir yang berwarna putih, kalau anda perasan, setiap bulan wanita akan mengeluarkan cecair sebegitu yang menandakan waktu subur, namun bukan semua wanita dapat mengasilkan cecair yg sebegitu.
√Inilah fungsi sebenar GLA Complex ia membantu dalam penghasilan cecair kesuburan, cecair ini akan membuat sperma untuk hidup lebih lama sehingga 5hari.

6- Berdoa kepada Allah
" Ya Tuhanku, kurniakanlah dari sisi-mu zuriat yg baik, sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar(menerima) doa."

Amalkan DOA utk cepat hamil seperti diatas, lebih baik mohon pada Allah.

Semoga perkongsian Dan tips diatas berguna untuk bakal-bakal Ibu. Untuk mendapatkan supplement kesuburan terus hubungi talian yg tertera.

Nama FB : Norhayati Ismail
Email : yattisma@gmail.com
Shaklee Id : 1003021
Sms/Whatsapp : 0107628163
posted from Bloggeroid

Multivitamin Kanak -Kanak Terbaik

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...

Masa Bonda join Shaklee pada tahun 2013, Vitalea for Children telah diberhentikan pengeluarannya atas sebab2 tertentu, namun pada tahun ini ia telah kembali dengan formula yang lebih improved.






Supplement Seimbang dan komprehensif yg dihasilkan dengan sains terbaik daripada Shaklee yang mampu di beli. Ianya dirumuskan :-
  • Lengkap dengan 18 vitamin dan mineral penting untuk tumbesaran anak-anak
  • 100% keperluan Vitamin C, D, E dan lengkap dengan kesemua 8 vitamin B yang diperlukan.
  • Perisa manis semulajadi yang tidak menyebabkan kaviti (rasa anggur)
  • Tiada pewarna tambahan dan juga bahan pengawet
  • Bebas Gluten 
Berbeza dengan produk lain, ianya 100% semulajadi dengan rasa semulajadi anggur yang sedap, untuk dikunyah dan sangat disukai oleh kanak - kanak.

Berita baik, Shaklee masih menawarkan belian 3 BOTOL PERCUMA 1 untuk Vita - lea for Children

Nak beli sebotol sahaja pun masih boleh, tetapi lagi jimat kalau beli sekali 3 botol...kalau terasa banyak sangat, boleh kongsi-kongsi dengan anak2 jiran atau adik beradik.Apa salahkan investment untuk kesihatan diri untuk masa hadapan yg lebih sihat.

Untuk Pesanan boleh terus hubungi Bonda

Nama FB : Norhayati Ismail
Email : yattisma@gmail.com
Shaklee Id : 1003021
Sms/Whatsapp : 0107628163
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers


up